Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/74039/amd-pristato-6-w-tdp-dvieju-branduoliu-procesorius-nesiojamiems-kompiuteriams/spausdinti/

AMD pristato 6 W TDP dviejų branduolių procesorius nešiojamiems kompiuteriams

Publikuota: 2020-08-06 11:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Pagaliau AMD žengia į žemos spartos nešiojamų kompiuterių segmentą. Kompaniją tai padarysi su naujais „Athlon“ dviejų branduolių ir keturių gijų procesoriais.

AMD pristato 6 W TDP dviejų branduolių procesorius nešiojamiems kompiuteriams

Labai gaila, kad tai „Zen+“ architektūros procesoriai, o ne „Zen 2“. Su „Zen 2“ procesoriumi, kuris sunaudoja labai mažai energijos AMD tikrai galėtų užkariauti naujas rinkas ir sutriuškinti „Intel“ „Atom“ lygio procesorius. Naujoje „Athlon“ serijoje bus „e“ ir „u“ serijos procesoriai. „e“ procesoriai turės 6 W TDP, o „u“ procesoriai 15 W TDP. Lentelėje galite pamatyti visas specifikacijas.

AMD pristato 6 W TDP dviejų branduolių procesorius nešiojamiems kompiuteriams

Pirmieji nešiojamus kompiuterius su naujais „Athlon“ procesoriais pasiūlys „Lenovo“ ir jie pasirodys rugsėjo mėnesį. Tai bus du nešiojami kompiuteriai (100e ir 300e modeliai) studentams ir moksleiviams, kurie kainuos nuo 219 ir 299 USD. Tai bus lengvi nešiojami kompiuteriai su mažu ekranu. „Lenovo 100e“ turi 11,6 colių ekraną ir siūlys iki 14 valandų baterijos tarnavimo laiką, o „Lenovo 300e“ irgi turės 11,6 colių ekraną, o baterijos tarnavimo laikas bus iki 12 valandų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!