Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/73379/es-skiria-38-mln-eur-ypatingos-svarbos-infrastrukturos-objektu-apsaugai-nuo-kibernetiniu-gresmiu/spausdinti/

ES skiria 38 mln. EUR ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugai nuo kibernetinių grėsmių

Publikuota: 2020-06-16 17:21
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Europos Komisija

Europos Komisija pagal ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programą „Horizontas 2020“ skirs daugiau kaip 38 mln. EUR novatoriškiems projektams ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugos nuo kibernetinių ir fizinių grėsmių srityje.

ES skiria 38 mln. EUR ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugai nuo kibernetinių grėsmių
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Trijų projektų (SAFETY4RAILS, 7SHIELD ir ENSURESEC) paskirtis – gerinti apsaugą nuo kibernetinių ir fizinių grėsmių, jų prevenciją, nustatymą, reagavimą į jas ir jų padarinių švelninimą keliose srityse: metro ir geležinkelių tinklų, antžeminių kosmoso infrastruktūrų bei palydovų ir el. prekybos bei pristatymo paslaugų.

Dar dviejų projektų (IMPETUS ir S4ALLCITIES) tikslas – miestų infrastruktūros bei paslaugų atsparumo didinimas ir piliečių apsaugos, įvykus saugumo incidentams viešosiose erdvėse, gerinimas.

Tikimasi, kad projektai bus pradėti vykdyti 2020 m. birželio–spalio mėn. ir vyks dvejus metus.

ES toliau vykdo savo įsipareigojimus kurti tvirtą kibernetinio saugumo kultūrą ir stiprinti atsparumo kibernetinėms grėsmėms bei išpuoliams pajėgumus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!