Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/73326/amd-skelbia-vaizdo-ploksciu-su-4-gb-atmintimi-eros-pabaiga/spausdinti/

AMD skelbia vaizdo plokščių su 4 GB atmintimi eros pabaigą

Publikuota: 2020-06-12 14:18
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Panašu, kad tarp naujos kartos „AMD Radeon“ vaizdo plokščių, net pradinio lygio, nebus grafikos spartintuvų su 4 GB vaizdo atmintimi. Bendrovė savo naujausią tinklaraščio įrašą skyrė aiškinimui, kad daugelyje šiuolaikinių žaidimų jau aiškiai nepakanka 4 GB.

AMD skelbia vaizdo plokščių su 4 GB atmintimi eros pabaigą

Daugybė naujų aukštos klasės projektų išties siūlo didelę naudą dėl daugiau vaizdo atminties, reikalingos reikiamiems ištekliams išlaikyti, dirbti aukšta skiriamąja geba ir pritaikyti naujausius vaizdo efektus. Šiandien AMD siūlo platų grafikos plokščių su 6 arba 8 GB vaizdo atmintimi pasirinkimą: tai „Radeon RX 570“, „RX 580“, „RX 590“ ir „RX 5000“ serijos.

AMD atstovai pažymėjo, kad trūkstant vaizdo atminties žaidėjams šiandien net 1080p raiškoje gali kilti daugybė problemų:

  • Klaidų pranešimai ir įspėjimai apie apribojimus;
  • Sumažintas kadrų dažnis;
  • Tekstūros problemos ir žaidimo delsa.

AMD citavo pavyzdį, kad „Radeon 5500 XT 8 GB“ gali paleisti „Doom Eternal“ su „Ultra Nightmare“ parametrais esant 1080p raiška 75 kadrų per sekundę dažniu, tuo tarpu ta pati 4 GB plokštė paprasčiausiai nesugeba pritaikyti tų pačių grafikos parametrų. O tokiuose žaidimuose kaip „Borderlands 3“, „Call of Duty: Modern Warfare“, „Forza Horizon 4“, „Ghost Recon Breakpoint“ ir „Wolfenstein II: The New Colossus“, palyginus spartintuvus su 4 GB ir 8 GB vaizdo atmintimi matyti, jog našumas išauga iki 24 proc.

AMD skelbia vaizdo plokščių su 4 GB atmintimi eros pabaigą

AMD, žinoma pabrėžia, kad yra vaizdo plokščių rinkos lyderė iruž tą pačią kainą siūlo greitintuvus su įspūdingesniu kiekiu vaizdo atminties nei konkurentai. Visa tai leidžia daryti išvadą apie vaizdo plokščių, turinčių 4 GB vaizdo atmintį, eros pabaigą, nes įmonė greičiausiai neišleis tokių RDNA 2 naujos kartos produktų, kurių anonso tikimasi šiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!