Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/73230/google-ruosia-paieskos-atnaujinima-netrukus-turetumeme-isvysti-visu-pamegta-funkcija/spausdinti/

„Google“ ruošia paieškos atnaujinimą: netrukus turėtumėme išvysti visų pamėgtą funkciją

Publikuota: 2020-06-05 11:29
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų tamsusis dizainas (ang. dark mode) per pastaruosius metus tapo neįtikėtinai populiarus, o dauguma gamintojų savo programėles jau pritaikė naudojimui su tokiu režimu. „Google“ su naująja „Android 10“ operacinės sistemos versija oficialiai įtraukė tamsiojo režimo palaikymą, tačiau pati JAV kompanija dar ne visas savo paslaugas paruošė naudojimui su juo.

„Google“ praėjusiais metais ne tik pristatė tamsiojo dizaino palaikymą „Android“ operacinėje sistemoje, tačiau ir atnaujino daugelį savo programėlių. Dabar paaiškėjo ir tai, jog analogišką stilių ketinama pasiūlyti ir daugumos lietuvių naudojamoje „Google“ paieškos sistemoje. Žinoma, tai bus ne programėlės, o būtent paieškos puslapio atnaujinimas, kuris leis aktyvuoti tamsųjį dizainą.

„Google“ ruošia paieškos atnaujinimą: netrukus turėtumėme išvysti visų pamėgtą funkciją

Nors ši galimybė kol kas nėra viešai prieinama, tačiau ją jau dabar galima išbandyti ir Jums. Viskas ką Jums reikia padaryti – tai naudojantis „Chrome“ naršyklę, paieškos puslapyje, prie nuorodos pridėti „&cs=1“ kodą, kuris leis Jums patiems apžiūrėti kaip galimai atrodys tamsusis dizainas „Google“ paieškos puslapiuose.

Kaip jau minėjome, paieškai skirtas tamsusis dizainas nėra visiškai baigtas, o tai gali išduoti ir viršutinėje dalyje matoma Jūsų nuotrauka, kuri turėtų atrodyti ganėtinai keistai. Kol kas išlieka neaišku kada šis režimas bus pilnai pabaigtas ir taps visiems prieinamas.

Tamsusis dizainas daugumos yra pamėgta dėl to, jog esant tamsiam fonui yra gerokai paprasčiau skaityti įvairiausią informaciją ilguoju periodu, o ypatingai tamsiu paros metu. Teigiama, kad toks dizaino sprendimas padeda ir taupyti Jūsų įrenginių baterijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!