Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/73030/huawei-dukterine-kompanija-rimtai-nusitaike-i-ipad-isleido-prabangia-plansete/spausdinti/

„Huawei“ dukterinė kompanija rimtai nusitaikė į „iPad“: išleido prabangią planšetę

Publikuota: 2020-05-20 19:27
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Honor“ dar praėjusią savaitę užsiminė netrukus pristatysianti „Honor V6“ planšetinį kompiuterį ir savo pažadą ištesėjo, pasauliui oficialiai atskleidusi visas įrenginio detales. Panašu, jog taikomasi į aukščiausią klasę, kurioje jau kurį laiką vienvaldžiais lyderiais yra įvairūs „iPad“ modeliai.

Gera plašetė prasideda nuo puikaus ekrano, todėl „Honor“ nepasikuklino ir joje įmontavo 10,4 colio įstrižainės 2000 x 1200 pikselių raiškos matricą. Gamintojas taip pat akcentuoja nedidelius rėmelius ir 84 % ekrano ir korpuso santykį. Kalbant apie dizainą, užsiminta, jog jį įkvėpė gamtoje pastebimas Tindalio šviesos išsklaidymo efektas. Vartotojams siūlomos švytinčios sidabrinė, juoda ir žalia spalvos.

„Huawei“ dukterinė kompanija rimtai nusitaikė į „iPad“: išleido prabangią planšetę

Kuriant „Honor V6“, greičiausiai viena akim buvo pažvelgta į „Apple Pencil“, todėl planšetė komplektuojama su 4096 spaudimo lygius palaikančiu „Magic Pencil“ rašikliu. Jis tinkamas ne tik preciziškam rašymui ranka, bet ir profesionaliems menininkams. Taip pat siūloma ir „Apple“ dizainą primenananti „Bluetooth“ klaviatūra.

Sklandų veikimą užtikrina „Kirin 985“ procesorius, kuris suteikia ir naujausio Wi-Fi 6+ standarto palaikymą. „Honor“ taip pat labai pabrėžia, jog „V6“ palaiko 5G ryšį, kas planšetėse vis dar yra retai sutinkamas dalykas. Tai leis verslo atstovams ir įprastiems vartotojams visur ir visada džiaugtis maksimalios spartos internetu. Deja, kadangi „Honor“ yra dukterinė „Huawei“ įmonė, jai taip pat galioja JAV sankcijos - dėl šios priežasties planšetėje nerasime „Google“ paslaugų. Tiesa, įrenginyje veiks visiems įprasta „Android 10“ operacinė sistema.

Kompiuteryje pritaikyta „Huawei“ išvystyta „Histen 6.1“ garso technologija, galinti sukurti 3D skambėjimo efektą. Tai atlikti padeda net 4 didelio diapazono garsiakalbiai. Ištverme rūpinasi 7250 mAh baterija, USB-C lizdu įkraunama sparčiuoju 22,5 W galios įkrovimu.

Viską vainikuoja dokumentų skenavimui ir nuotraukų fiksavimui skirta galinė 13MP kamera. Kokybiškus vaizdo pokalbius garantuoja 8 MP asmenukių jutiklis.

Deja, gamintojas kol kas neatskleidė „Honor V6“ kainos – ji bus paviešinta birželio pradžioje, kai prasidės išankstiniai planšetės užsakymai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!