Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72961/nvidia-patvirtino-kad-ir-zaidejams-bus-skirta-ampere-architektura/spausdinti/

NVIDIA patvirtino, kad ir žaidėjams bus skirta „Ampere“ architektūra

Publikuota: 2020-05-16 16:22
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

GTC 2020 konferencijoje NVIDIA nelabai kalbėjo apie žaidėjus, didžiausias dėmesys buvo skirtas skaičiavimams, mokslui ir serveriams. Buvo pranešta apie kelis „Ampere“ produktus šiems segmentams. Būtent to ir buvo tikimasi iš šios konferencijos. Mums tokie produktai nelabai įdomus, nes jie nėra skirti plačiosioms masėms, bet prieš GTC konferenciją NVIDIA generalinis direktorius, Jensen Huang, atskleidė, kad „Ampere“ architektūra bus pritaikyta ir žaidėjams.

NVIDIA patvirtino, kad ir žaidėjams bus skirta „Ampere“ architektūra

Seniau NVIDIA duomenų centrams ir kitoms profesionalioms sritims turėjo vieną architektūrą, o žaidėjams kitą. Pavyzdžiui „Volta“ ir „Turing“. Su sekančia vaizdo plokščių karta „Ampere“ varys ne tik duomenų centrus, bet bus pritaikyta ir žaidimams. Suprantama, tarp grafikos procesorių bus skirtumai. Galima sakyti, kad bus „Ampere Tesla“ ir „Ampere GeForce“ versijos. „Ampere Tesla“ lustai bus daugiau pritaikyti FP64 ir FP8/FP16 skaičiavimams, o „Ampere GeForce“ geriausiai atrodys FP16 ir F32 skaičiavimuose, būtent to reikia žaidimams. Gaila, bet Jensen Huang neatskleidė net apytikslės datos, kada naujos architektūros sulauks žaidėjai. Gandų lygmenyje kalbama, kad „Ampere GeForce“ turėtų pasirodyti rugsėjo mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!