Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72923/swedbank-pristato-galimybe-inicijuoti-mokejimus-is-kituose-bankuose-esanciu-saskaitu/spausdinti/

„Swedbank“ pristato galimybę inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų

Publikuota: 2020-05-13 20:10
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Swedbank“ tampa pirmuoju banku Baltijos šalyse, kuris suteikia galimybę privatiems ir verslo klientams inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų. Nuo š. m. gegužės 12 d. „Swedbank“ Lietuvoje klientai, turintys sąskaitas SEB banke Lietuvoje ir Estijoje, galės atlikti mokėjimą iš šiuose bankuose esančių sąskaitų į kitą toje pačioje šalyje veikiantį banką, naudodamiesi „Swedbank“ interneto banku Lietuvoje. Ateityje tokia galimybė bus prieinama ir klientams, turintiems sąskaitas SEB banke Latvijoje.

„Swedbank“ pristato galimybę inicijuoti mokėjimus iš kituose bankuose esančių sąskaitų
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Šia nauja funkcija taip pat galės naudotis ir „Swedbank“ Latvijoje ir Estijoje sąskaitas turintys klientai iš Lietuvos.

„Klientams Baltijos šalyse norime pasiūlyti kuo daugiau naujų galimybių, kurias suteikia atviroji bankininkystė. Pernai buvome pirmieji, pristatę galimybę matyti kitų bankų sąskaitų likučius vienoje vietoje – „Swedbank“ interneto banke. Šiandien žengiame dar vieną žingsnį ir mūsų klientai „Swedbank“ interneto banko aplinkoje jau gali atlikti mokėjimus iš kituose bankuose esančių savo sąskaitų“, – sako Jūratė Gumuliauskienė, „Swedbank“ Lietuvoje klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Klientai, kurie jau yra pridėję kituose bankuose esančias sąskaitas „Swedbank“ interneto banke, galės inicijuoti mokėjimą, pasirinkę mokėjimo formą „Naujas pervedimas“. Nors mokėjimo forma užpildoma „Swedbank“ interneto banko aplinkoje, pinigų pervedimas bus įvykdytas tame banke, iš kurio sąskaitos mokami pinigai.

Kaip sako J. Gumuliauskienė, šiuo metu mokėjimo inicijavimo paslauga palaiko vietinius mokėjimus eurais šalies viduje. Tai reiškia, kad gavėjo ir mokėtojo sąskaitos turi būti toje pačioje šalyje. Kitų mokėjimų tipus, kurie peržengtų valstybių ribas, planuojama pristatyti vėliau.

„Artimiausioje ateityje galima tikėtis daugiau novatoriškų sprendimų bei naujų bendradarbiavimo formų tarp įsitvirtinusių rinkos dalyvių ir fintech sektoriaus atstovų. Dėl atvirosios bankininkystės suteikiamų galimybių bankų ir startuolių bendradarbiavimas turėtų užtikrinti dar patogesnes finansines paslaugas ir geresnį jų prieinamumą. Džiaugiamės būdami šių procesų priešakyje“, – komentuoja „Swedbank“ klientų aptarnavimo tarnybos vadovė.

Mokėjimo inicijavimo paslauga yra tiesioginis antrosios ES Mokėjimo paslaugų direktyvos, priimtos 2018 m. ir įsigaliojusios nuo 2019 m. rugsėjo 14 d., rezultatas. Ši direktyva skirta skatinti geriau integruotų ir vartotojams patogių finansų paslaugų plėtrą rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!