Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72873/google-lens-nuo-siol-gali-kopijuoti-ir-iklijuoti-ranka-rasyta-teksta-i-kompiuteri/spausdinti/

„Google Lens“ nuo šiol gali kopijuoti ir įklijuoti ranka rašytą tekstą į kompiuterį

Publikuota: 2020-05-11 11:51
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

„Google“ pridėjo labai naudingą funkciją į savo daugiaprasmę objektų atpažinimo platformą „Google Lens“. Nuo šiol su „Lens“ galima kopijuoti ir įklijuoti ranka rašytą tekstą iš telefono į kompiuterį, tačiau funkcija veikia tik tuomet, jeigu jūsų raštas yra pakankamai įskaitomas.

Norint naudotis naująja funkcija, reikia turėti naujausią „Google Chrome“ versiją bei „Google Lens“ programėlę „Android“ įrenginiuose arba „Google“ programėlę „iOS“ įrenginiuose. Abiejuose prietaisuose reikia būti prisijungus prie tos pačios „Google“ paskyros.

„Google Lens“ nuo šiol gali kopijuoti ir įklijuoti ranka rašytą tekstą į kompiuterį

Kai viskas yra paruošta, tereikia nukreipti kamerą į ranka užrašytą tekstą, pažymėti jį ekrane ir nukopijuoti. Tuomet reikia atsidaryti bet kokį „Google Docs“ dokumentą, jį redaguoti ir įklijuoti tekstą. Jeigu raštas pakankamai įskaitomas, tekstas atsiras kompiuteryje.

Žinoma, jeigu raštą sunku įskaityti, galutiniame rezultate bus rašybos klaidų. Nepaisant to, funkcija yra tikrai šauni, ypač kai šiomis dienomis dauguma žmonių dirba namuose.

Su naująja kopijavimo funkcija „Google“ taip pat išleido tarimo įrankį. „Lens“ programėlėje tereikia pasirinkti norimą žodį ir paspaudus „klausyti“ išgirsite jo tarimą. Kol kas ši funkcija prieinama tik „Android“ platformose, o vėliau pasieks ir „iOS“ prietaisus.

Šios „Google Lens“ naujovės labai džiugina, kadangi iki šiol ši programėlė sulaukė daugiau pažadų negu tiesos. Vizualios paieškos įrankis, kuris gali aptikti bet ką, į ką yra nukreiptas telefonas yra tikra svajonė, tačiau programėlė niekada nebuvo tokia greita ar patikima, kad tai būtų realizuota. Vis dėlto naujausi atnaujinimai yra žingsnis tinkama linkme.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!