Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72870/intel-rado-sprendima-nuo-siol-nesiojamo-kompiuterio-nebepamesite/spausdinti/

„Intel“ rado sprendimą – nuo šiol nešiojamo kompiuterio nebepamesite

Publikuota: 2020-05-11 09:23
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Tile“, gaminanti daiktų sekiklius, paskelbė apie bendradarbiavimą su mikroschemų gamintoju „Intel“. Pranešama, kad „Tile“ sekiklio galimybėmis nuo šiol bus aprūpinami nešiojami kompiuteriai. Tai padės lengviau surasti paliktą įrenginį arba anksti pastebėti vagystę.

„Tile“ išgarsėjo dėl savo plytelių, raktų pakabukų ir kitokios formos sekimo prietaisų, kurie tvirtinami prie įvairių daiktų – piniginių, raktų, nuotolinio valdymo pultų ir kt. Prietaisas nuolat sujungtas su vartotojo telefonu per Bluetooth, todėl palikus daiktą arba kažkam jį iš jūsų paėmus ir dėl to nutrūkus ryšiui apie tai bus informuojama specialiu pranešimu išmaniajame. Be to, „Tile“ aplikacija pagal telefono buvimo vietą registruoja ir objekto lokaciją, todėl visada matysite, kur apytiksliai galėjote palikti daiktą.

Išoriškai tvirtinamas „Tile” siųstuvas
Išoriškai tvirtinamas „Tile” siųstuvas

Partnerystė su „Intel“ leis bendrovei sekiklius įmontuoti kompiuterių viduje, todėl nebereikės išoriškai tvirtinti ne itin stilingo siųstuvo. Taip pat žadama, kad sekiklis veiks net ir tada, kai kompiuteris veikia miego režimu.

Kita vertus, ši idėja nėra nauja. „CES 2020“ parodoje „HP“ paskelbė apie „Tile“ integraciją „Elite Dragonfly“ kompiuteryje. Tiesa, bendradarbiavimas su „Intel“ padės šią funkciją pasiūlyti kur kas platesniam vartotojų ratui – juk šio gamintojo procesorius naudoja tiek rinkos milžinės, tiek mažai kam žinomos bendrovės.

„Intel“ platformos su „Tile“ integracija nešiojamų kompiuterių gamintojams taps prieinamos šių metų antroje pusėje, todėl visai nemaža tikimybė, jog laptopus su sekikliais galėsite įsigyti dar šiemet.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!