Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72853/microsoft-naujoji-windows-10x-pasieks-visus-nesiojamus-kompiuterius/spausdinti/

„Microsoft“: naujoji „Windows 10X“ pasieks visus nešiojamus kompiuterius

Publikuota: 2020-05-08 09:53
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Praėjusių metų pabaigoje „Microsoft“ pasauliui pristatė ambicingą du liečiamus ekranus turintį „Surface Neo“ nešiojamą kompiuterį. Minėdama naujosios konstrukcijos galimybes, kompanija užsiminė ir apie būtent tokio tipo prietaisams kuriamą naująją „Windows 10X“ operacinę sistemą. Deja, kadangi „Surface Neo“ taip ir nepasirodė rinkoje, o jo išleidimas atidėtas neribotam laikui, Redmondo milžinė priversta keisti ir su „Windows 10X“ susijusius planus.

„Microsoft“: naujoji „Windows 10X“ pasieks visus nešiojamus kompiuterius

Remiantis oficialiu „Microsoft“ blogo įrašu, kompanija optimizuos naująją operacinę sistemą „vieno ekrano prietaisams ir liečiamiems ekranams“, kas reiškia nešiojamus, planšetinius ir hibridinius kompiuterius. Taip pat užsiminta, kad „10X“ išnaudos debesijos potencialą, tačiau nepatikslinta, kas tiksliai turima omenyje.

Primename, jog „Windows 10X“ žadėjo pristatyti įvairių smulkių, bet itin laukiamų patobulinimų. Viena didžiausių naujovių – pasikeitęs „Start“ meniu. Jis nuo šiol bus vadinamas „Launcher“ (liet. paleidikliu) ir jame lengvai bus galima pasiekti paieškos internete rezultatus, failus bei įvairias programas. Tarp kitų naujovių minima „Autentifikacijos“ skiltis, skirta skirtingiems vartotojo identifikacijos režimams. Ji bus paremta „Windows Hello Face“ platforma ir siūlys itin greitą veido atpažinimą.

„Windows“ vartotojus turėtų pamaloninti ir atnaujinta failų tvarkymo sistema, pavadinta „Modern File Explorer“ ir paremta atnaujintu „Universal File App“ standartu. Ji bus geriau optimizuota liečiamus ekranus turintiems prietaisams ir geriau integruos „Office 365“ bei „OneDrive“ debesijos paslaugoje laikomus dokumentus. Taip pat nežymiai pasikeis pranešimų ir greitųjų nustatymų skiltis.

Tame pačiame tinklaraščio įraše pateikta ir šiek tiek daugiau informacijos apie gegužės mėnesio „Windows 10“ atnaujinimą. Jis pagerins valdymo liečiamu ekranu patirtį, palengvins Bluetooth įrenginių poravimą ir pasiūlys naują drag and drop funkcionalumą valdymui akimis (skirta vartotojams su specialiais poreikiais).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!