Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72804/intel-pristate-10-os-kartos-intel-core-s-procesoriu/spausdinti/

„Intel“ pristatė 10-os kartos „Intel Core S“ procesorių

Publikuota: 2020-05-05 15:28
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Intel“ prieš kelias savaites pristatė galinguosius ir nešiojamiems kompiuteriams skirtus procesorius, o dabar pasauliui pristatyti dar galingesni – staliniams kompiuteriams skirti 10-os kartos „Intel Core S“ serijos procesoriai. Kompanija tvirtina, kad jie užtikrins dar sklandesnį tiesioginių transliacijų žiūrėjimą, sudėtingų užduočių atlikimą ir spartesnę žaidimų patirtį. „Tai yra greičiausias žaidimų procesorius pasaulyje“.

10-os kartos „Intel“ procesorius, skirtas staliniams kompiuteriams © Gamintojo nuotr.
10-os kartos „Intel“ procesorius, skirtas staliniams kompiuteriams
© Gamintojo nuotr.

Taigi, S serijoje turėsime keletą procesorių variantų: „Core i9“, „i7“, „i5“ ir „i3“.

„i9-10900K“ bus pats galingiausias procesorius: 10-ties branduolių, 20-ties gijų ir maksimalus bazinis taktinis dažnis sieks iki 3,7 GHz. Panaudojant įvairias „Intel“ sukurtas ir į procesorių integruotas našumą didinančias sistemas – taktinis dažnis šoktels iki 5,3 GHz.

„Intel“ teigia, kad „i9“ procesoriai visos sistemos našumą, palyginus su prieš trejus metus pasirodžiusiu kompiuteriu, pagerins 31 proc.

Taip pat „Intel“ priduria, kad naujasis procesorius žaidimų metu rodomų kadrų per sekundę rodiklį gali padidinti iki 63 proc., 15 proc. padidės HD vaizdo įrašų ir 18 proc. padidės 4K vaizdo įrašų redagavimas.

Likusieji naujosios kartos procesorių modeliai taip pat atrodo labai padoriai.

„Core i7“ yra 8-nių branduolių, 16 gijų ir 3,8 GHz taktinio dažnio procesorius. Dėka tų pačių „Intel“ našumą didinančių sistemų, pastarasis rodiklis pasieks ir 5,1 GHz.

„Core i5“ yra 6-nių branduolių, 12 gijų ir maksimalus taktinis dažnis pasieks 4,8 GHz.

Galiausiai, „Core i3“ turi kuklius 4-ris branduolius ir 8 gijas, o maksimalus taktinis dažnis sieks iki 4,6 GHz.

„Intel“ tvirtina, kad visa naujoji procesorių serija palaikys greitesnį interneto ryšį. Tie, kurie jungsis laidiniu būdu, naujasis „Intel Ethernet Connector I1225“ pasiūlys 2,5GB greitį ir tai yra daugiau nei dvigubai greičiau, palyginus su standartine 1GB „Ethernet“ jungtimi.

„WiFi“ mėgėjai taip pat liks patenkinti. Visi 10-os kartos „Intel“ procesoriai yra paruošti naujos kartos „WiFi“ 6.

Smagu yra ir tai, kad šiais procesoriais aprūpinti staliniai kompiuteriai pasirodys jau šį mėnesį. Tad laukti naujų galiūnų liko visai nedaug.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!