Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72789/microsoft-nukele-windows-10-atnaujinima-taisomas-svarbus-pazeidziamumas/spausdinti/

„Microsoft“ nukėlė „Windows 10“ atnaujinimą: taisomas svarbus pažeidžiamumas

Publikuota: 2020-05-05 14:05
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Microsoft“ problemos atnaujinant savo operacinę sistemą „Windows“ niekaip nesibaigia. Tampa akivaizdu, jog norint įsirašyti „Windows 10“ atnaujinimus – reikia būtų itin atsargiems, nes pastaruoju metu gamintojas itin nesėkmingai pristato naujinius.

Remiantis naujausia informacija, norint įsirašyti „Windows 10 2004“ versiją dar teks palaukti. Pranešama, kad gegužės mėnesio atnaujinimas yra nukeliamas iki mėnesio pabaigos. Iš pradžių buvo tikimasi, jog naujoji versija pasirodys gegužės 12 dieną, tačiau dabar ji nukelta iki 28 šio mėnesio dienos.

„Microsoft“ nukėlė „Windows 10“ atnaujinimą: taisomas svarbus pažeidžiamumas

„Windows“ programuotojai pastaruoju metu palieka ganėtinai daug klaidų atnaujinimuose, o tai sukelia nemažai patogumų ir vartotojams. Kaip bebūtų, šįsyk problema yra su ganėtinai svarbiu saugumo pažeidžiamumu, kuris žinomas kaip „zero-day“. Pranešama, kad „Microsoft“ ketina išspręsti šią problemą iki išleidžiant gegužės mėnesio naujinį.

Gegužės mėnesio „Windows 10“ atnaujinimas nepasiūlys jokių naujų galimybių ir yra skirtas pagerinti operacinės sistemos veikimo galimybes. Nepaisant to, jog „Microsoft“ nepateiks jokių naujovių, tačiau šis naujinys vis tiek išlieka svarbus, nes jo tikslas – pagerinti „Windows 10“ veikimą. Teigiama, kad labiausiai pokyčius turėtų pajusti senesnių kompiuterių savininkai.

Tiesa, nors oficialus atnaujinimo laikas ir yra nukeltas, tačiau jeigu norite išbandyti gegužės mėnesio versiją – tai padaryti nėra labai sudėtinga. Jums tereikia nukeliauti į Jūsų kompiuterio nustatymus, pasirinkti punktą „Update & Security“ ir tuomet spausti „Windows Insider“. Norint įsirašyti naujinį, Jums reikės prisijungti prie siūlomos programos.

Kaip bebūtų, mes nerekomenduojame to daryti jeigu kompiuterį naudojate savoms reikmėms. Pastaroji versija šiuo metu skirta tik kūrėjams (ang. developers), todėl gali turėti papildomų saugumo problemų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!