Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72707/huawei-pristate-nauja-plansete-be-google-paslaugu-bet-su-specialiomis-galimybemis-mokslams/spausdinti/

„Huawei“ pristatė naują planšetę: be „Google“ paslaugų, bet su specialiomis galimybėmis mokslams

Publikuota: 2020-04-28 14:41
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Huawei“ prieš keletą dienų pristatė „Nova 7“ serijos išmaniuosius telefonus, o kartu su jais buvo pademonstruota ir naujoji „MatePad“ planšetė. Pastarasis įrenginys yra kiek paprastesnė, praėjusį lapkritį pristatytos, „MatePad Pro“ versija.

Naujasis „Huawei MatePad“ planšetinis kompiuteris pasižymi 10,4 colių įstrižainės ekranu su 2000 x 1200 taškų raiška bei veikia su „Kirin 810“ procesoriumi. Šio įrenginio veikimą palaiko 7250 mAh talpos baterija su 18W greituoju įkrovimu.

„Huawei“ pristatė naują planšetę: be „Google“ paslaugų, bet su specialiomis galimybėmis mokslams

Planšetės nugarėlėje ir priekinėje dalyje rasime po vieną kamerą, ir abi jos pasižymi 8 MP raiškos vaizdo jutikliais. Nugarėlėje įmontuota kamera taip pat turi automatinio fokusavimo galimybę. „Huawei MatePad“ matmenys siekia 245,2 mm x 154,96 mm x 7,35 mm, o korpusas pagamintas iš metalo. Įrenginio svoris – 450 gramų.

Gamintojas pristatydamas šį planšetinį kompiuterį daugiausiai dėmesio skyrė pasakodamas apie šio įrenginio tinkamumą mokslams. „Huawei“ į šią planšetę įdiegė specialią programėlę, kuri aprūpinta įvairiais mokymuisi naudingais resursais. Verta paminėti ir tai, jog planšetė turi ir specialų skaitymo režimą, kuris ne tik pašalina mėlyną šviesą, bet ir simuliuoja skaityklėse naudojamą ekranų technologiją, kas ne taip vargina naudotojų akis.

Nesunku nuspėti ir tai, jog naujasis „Huawei“ produktas neturi „Google“ paslaugų paketo. Tai tikrai ne naujiena, nes visi nauji šio gamintojo produktai atkeliauja be „Google“ programėlių. Verta paminėti ir tai, jog planšetė turi ir „Hauwei M-Pencil stylus“ pieštuką.

„Huawei MatePad“ taip pat turi keturis „Harman Kardon“ garsiakalbius, o su jais integruoti ir keturi mikrofonai. Pirkėjai šią planšetę galės rinktis iš kelių skirtingų konfigūracijų. Bus parduodami modeliai su 4 GB arba 6 GB operatyviosios (RAM) bei atitinkamai 64 GB arba 128 GB su „Wi-Fi“ palaikymu, o norintys į planšetę įsidėti ir SIM kortelę, turės 6 GB ir 128 GB variantą. Pigiausias modelis kainuos nuo 270 JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!