Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72634/kinu-kompanija-kuria-maziausia-4k-palaikanti-kompiuteri-tilps-i-delna-ir-bus-obuolio-dydzio/spausdinti/

Kinų kompanija kuria mažiausią 4K palaikantį kompiuterį: tilps į delną ir bus obuolio dydžio

Publikuota: 2020-04-22 07:23
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Chuwi“ – Kinijoje populiarus nešiojamų kompiuterių ir planšečių gamintojas, tačiau kompanija pamažu savo taikiklį kreipia į naują rinką – Mini PC kompiuterių klasę. Vienas debiutinių įrenginių – „LarkBox“ – yra toks mažas, kad vartotojas lengvai jį gali laikyti delne, o jo dydį galima palyginti su obuoliu.

Kinų kompanija kuria mažiausią 4K palaikantį kompiuterį: tilps į delną ir bus obuolio dydžio

Nepaisant to, kad korpuso matmenys siekia 61mm x 61 mm x 43 mm, o svoris – vos 127 g, kompiuteryje montuojamas pakankamai galingas „Intel N4100“ procesorius kartu su „UHD Graphics 600“ grafikos plokšte. Atminties fronte – 6 GB RAM ir 128 GB SSD, papildomas išplečiamas „MicroSD“ kortele. Viso šio geležies komplekto pakanka, kad „LarkBox“ be problemų susidorotų su 4K kokybės vaizdu.

Kinų kompanija kuria mažiausią 4K palaikantį kompiuterį: tilps į delną ir bus obuolio dydžio

Gamintojas pabrėžia ir kitą kompiuterio privalumą – itin nedideles elektros sąnaudas. „LarkBox“ būdamas įjungtas vartoja vos 5W energijos. Be to, specialus korpuso dizainas padeda apsaugoti procesorių nuo perkaitimo, jam atliekant sudėtingas užduotis.

Tai kam gi skirtas šis produktas? Visų pirma, taikomasi į namų vartotojus. Pavyzdžiui, jei savo darbo kambaryje norite turėti kasdienėms užduotims pakankamos galios kompiuterį, „LarkBox“ idealiai patenkins jūsų poreikius. Nedideli jo matmenys taip pat tiks tiems, kas vietoje išmanios „Android TV“ dėžutės nori turėti visavertę „Windows“ mašiną ant savo televizoriaus staliuko.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!