Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72578/windows-10-naudotojai-turetu-suklusti-microsoft-istaise-4-saugumo-spragas/spausdinti/

„Windows 10“ naudotojai turėtų suklusti: „Microsoft“ ištaisė 4 saugumo spragas

Publikuota: 2020-04-17 17:41
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastarieji mėnesiai turėtų būti itin įtempti „Microsoft“ kompanijos vadovams, o ypatingai tiems, kurie atsakingi už „Windows 10“ operacinę sistemą. Paskutiniai keli mėnesiai nebuvo itin sėkmingi bandant pateikti atnaujinimus, kas sukėlė nemažai nepatogumų ne tik kūrėjams, tačiau ir šios platformos naudotojams.

Kaip bebūtų, „Microsoft“ stengiasi kuo sparčiau tvarkyti iškilusias bėdas, o dabar pasirodė ir atnaujinimas, kuris ištaiso 4 buvusias saugumo spragas. Trys iš jų suteikdavo leidimą vykdyti nuotolines komandas, o ketvirtoji – įsibrovėliui suteikdavo administratoriaus prieigą.

„Windows 10“ naudotojai turėtų suklusti: „Microsoft“ ištaisė 4 saugumo spragas

Pranešama, kad šios saugumo klaidos buvo aptiktos „Windows 10“ operacinės sistemos versijoje, tačiau kai kuriais atvejais suveikdavo ir „Windows 7“, kurios palaikymas jau nutrauktas. Pirmieji du pažeidimai identifikuoti kaip CVE-2020-1020 ir CVE-2020-0938. Jie paveikdavo DDL biblioteką, kurią pateikė „Adobe“ tam, jog būtų galima tvarkyti šriftus. Įsilaužėlis galėdavo atlikti skaitymo, redagavimo ar informacijos ištrynimo veiksmus ar net sukurti administratoriaus paskyrą Jūsų kompiuteryje.

Trečioji saugumo spraga – CVE-2020-0674, o ketvirtoji žinoma kaip CVE-2020-1027. Nors apie pastarąją „Microsoft“ nepateikė daug informacijos, tačiau žinoma, jog jos dėka įsilaužėlis galėdavo įgyti administratoriaus teises. Pranešama, kad trys iš šių problemų buvo pastebėtos „Google“ saugos grupės, o ketvirtoji – „Google“ bei „Qihoo 360“ kompanijos.

Geriausias būdas išvengti visų šių galimų problemų – įsidiegti naujausią „Windows 10“ operacinės sistemos atnaujinimą. Nors „Microsoft“ ir turėjo nemažai bėdų su savo atnaujinimais, kurie pradangindavo vartotojų failus, tačiau tai yra kiek mažesnė blogybė nei susidurti su įsilaužėliais, kurie gali pasisavinti ne tik kelis failus iš kompiuterio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!