Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72415/microsoft-edge-populiarumas-auga-narsykle-tapo-antra-populiariausia-pasaulyje/spausdinti/

„Microsoft Edge“ populiarumas auga: naršyklė tapo antra populiariausia pasaulyje

Publikuota: 2020-04-05 11:21
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kalbant apie kompiuterių naršykles, pirmiausia reikėtų pradėti nuo „Internet Explorer“, kuri dažnai buvo vadinama naršykle, kuri skirta atsisiųsti kitas interneto naršykles. Naujai paskelbta „Netmarketshare“ operacinių sistemų ir naršyklių ataskaita parodo ganėtinai įdomių detalių, kuriuos susijusios su legendinės IE įpėdine „Microsoft Edge“.

Niekam ne paslaptis, jog „Google“ sukurta „Chrome“ naršyklė yra populiariausia tarp asmeninių kompiuterių savininkų, o jos užimama rinkos dalis šiuo metu siekia 68,50 proc. Didžiausias pasikeitimas – antroje pozicijoje, o čia mes randame jau minėtą „Edge“ naršyklę, kuri šiuo metu turi 7,59 proc. rinkos. Šios naršyklės kilimas reiškia ir kažkieno kritimą, o šiuo atveju – tai „Mozilla“ sukurtas produktas.

„Microsoft Edge“ populiarumas auga: naršyklė tapo antra populiariausia pasaulyje

Iki šiol antra didžiausia naršykle buvo laikoma „Mofilla Firefox“, tačiau pastaroji prarado savo poziciją ir dabar atsidūrė laipteliu žemiau, su 7,19 proc. rinkos dalies. Paminėjimo verta ir „Internet Explorer“, kuri šiuo metu užima 5,87 proc. ir rikiuojasi ketvirta.

Taigi, kaip nutiko, jog „Microsoft“ sukurta naršyklė pakilo į antrąją poziciją? Pagrindinė to priežastis yra labai paprasta – „Edge“ tapo prieinama „iOS“ ir „Android“ mobiliose platformose, o tai automatiškai pritraukė daugiau vartotojų. Tai tikriausiai ir būtų galima laikyti pagrindine šio „Microsoft“ produkto priežastimi.

Kartu su naršyklių statistika, pateikta informacija ir apie operacines sistemas. Pranešama, kad pirmoje vietoje užtikrintai pirmauja „Windows 10“, kuri šiuo metu užima 57,34 proc., antroje pozicijoje „Windows 7“ su 26,23 proc. rinkos. Trečioje vietoje randame dar vieną „Microsoft“ sukurtos operacinės sistemos versiją, o tai būtų „Windows 8.1“ su 3,69 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!