Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72322/microsoft-bandys-uztikrinti-windows-stabiluma-stabdo-kai-kuriuos-atnaujinimus/spausdinti/

„Microsoft“ bandys užtikrinti „Windows“ stabilumą, stabdo kai kuriuos atnaujinimus

Publikuota: 2020-03-31 10:12
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV kompanija „Microsoft“ paskelbė, jog ketina neribotam laikui sustabdyti visus papildomus „Windows“ operacinės sistemos atnaujinimus. Šie pokyčiai įsigalios nuo gegužės mėnesio, tačiau tai galioja toli gražu ne visiems platformos naujiniams.

„Microsoft“ bandys užtikrinti „Windows“ stabilumą, stabdo kai kuriuos atnaujinimus

„Microsoft“ ir toliau tęs mėnesinių saugumo atnaujinimų diegimą, tačiau vartotojai nebegaus, taip vadinamų, papildomų naujinių, kurie žymimi C ir D tipais. Tokie pokyčiai įsigalios visoms „Windows“ operacinės sistemos versijoms, įskaitant ir versijas naudojamas serverinėms. Ir nors kai kam tai gali pasirodyti keistas sprendimas, tačiau jis visiškai suprantamas iš gamintojo perspektyvos.

Pastaruoju metu „Microsoft“ turi ganėtinai daug problemų, kurios iškyla po operacinės sistemos atnaujinimų. Keletas pastarųjų „Windows 10“ naujinių sukėlė nemažai problemų vartotojams, o pats gamintojas buvo priverstas greitai ieškoti sprendimų iškilusioms bėdoms. Dabartinė situacija pasaulyje reikalauja kiek įmanoma daugiau stabilumo, ypatingai kai tai liečia programinę įrangą, kuri yra viena populiariausių rinkoje.

„Mes įvertinome visuomenės sveikatos situaciją ir suprantame, kad tai daro įtaką mūsų klientams. Reaguodami į esamus iššūkius, nusprendėme prioritetą teikti saugumo atnaujinimams. Nuo 2020 metų gegužės mėnesio stabdome visus papildomus ne saugumo leidimus (C ir D atnaujinimus) visoms palaikomoms „Windows“ versijoms“, – teigiama kompanijos pranešime.

JAV kompanijos sprendimas, atsižvelgiant į dabartinę pasaulinę situaciją atrodo puikiai suprantamas, tačiau iki šiol išlieka neaišku kodėl „Microsoft“ tokius atnaujinimus stabdyti nusprendė nuo gegužės, o ne balandžio mėnesio.

Primename, kad „Microsoft“ neseniai pasiekė ir įspūdingą aktyvių vartotojų ribą. Kovo viduryje kompanijos atstovai patvirtino tai, jog „Windows 10“ naudojasi 1 mlrd. aktyvių vartotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!