Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72198/google-laikinai-stabdo-chrome-narsykles-atnaujinimus/spausdinti/

„Google“ laikinai stabdo „Chrome“ naršyklės atnaujinimus

Publikuota: 2020-03-22 20:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV milžinė „Google“ kas šešias savaites atnaujina savo internetinę naršyklę „Chrome“, o taip pat ir „Chrome OS“ operacinę sistemą, tačiau kompanijos vadovai nusprendė šią rutiną pakeisti. Nesunku nuspėti, jog tai susiję su pasaulyje įsisiautėjusio COVID-19 koronaviruso.

„Google“ laikinai stabdo „Chrome“ naršyklės atnaujinimus

Pranešama, kad „Chrome“ artimiausiu metu nesulauks atnaujinimų, nes „Google“ nori išlaikyti sklandų, stabilų ir saugų šios naršyklės veikimą. Niekam ne paslaptis, jog dažnai atnaujinimai atneša ne tik naujovių ir klaidų pataisymų, tačiau kartais padaro ir nemažai žalos, kuri gali sutrikdyti Jūsų darbą. Gamintojas neskelbia kuriam laikui atliekami šie pokyčiai atnaujinimų cikle.

Toks „Google“ sprendimas nereiškia, jog „Chrome“ ir „Chrome OS“ liks visiškai be atnaujinimų. Kompanijos atstovai paskelbė, jog abi platformos ir toliau gaus saugumo atnaujinimus, kaip ir įprasta. Tiems, kurie naudojasi „Google“ sukurta internetine naršykle ar operacine sistema, toks sprendimas turėtų išties patikti.

Žinoma, kai kuriems gali iškilti klausimų kodėl tokios strategijos „Google“ nesilaiko visuomet. Po atnaujinimo suprastėjęs programinės įrangos sprendimas gali tapti didelė problema ne tik tokių krizių metu, tačiau ir bet kurią kitą darbo dieną. Deja, tačiau „Chrome Developers“ komanda nepateikė jokio komentaro šiuo klausimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!