Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72151/windows-10-aktyviu-vartotoju-skaicius-pasieke-ispudinga-riba/spausdinti/

„Windows 10“ aktyvių vartotojų skaičius pasiekė įspūdingą ribą

Publikuota: 2020-03-19 15:23
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar vasario mėnesio pradžioje buvo skelbiama, jog „Microsoft“ pasiekė įspūdingą aktyvių vartotojų ribą. Kaip bebūtų, tokią informaciją kompanija patvirtino tik dabar, ir jau aišku, kam „Windows 10“ oficialiai naudojasi 1 mlrd. aktyvių vartotojų.

„Windows 10“ aktyvių vartotojų skaičius pasiekė įspūdingą ribą

Per pastaruosius keletą metų ši operacinės sistemos versija užfiksavo ganėtinai stabilų augimą. Pranešama, kad aktyvių „Windows 10“ naudotojų skaičius augo 100 mln. kas šešis mėnesius. Tiesa, toks augimas neturėtų džiuginti „Microsoft“ vadovų, nes pasiekti 1 mlrd. ribą buvo planuota dar prieš dvejus metus. Prie lėtesnio augimo ženkliai prisidėti turėjo ir nesėkmė, kuri patirta su mobiliąja šios platformos versija.

„Naujos „Windows 10“ funkcijos ir saugumo atnaujinimai dabar yra pateikiami greičiau nei bet kada anksčiau. Mes padarėme pažangą pateikdami atnaujinimus ne kartą per tris metus, tačiau išleisdami bent keletą naujų versijų kiekvienais metais. […] Su šia operacine sistema mūsų tikslas buvo išlaikyti klientą dėmesio centre, įsiklausyti jų nuomonės ir panaudoti tai „Windows“ tobulinimo procese“, – tikino „Microsoft“ atstovai.

„Windows 10“ operacinė sistema buvo išleista 2015 metais, o iškart po pristatymo kompanijos atstovai buvo įsitikinę, kad 1 mlrd. ribą pavyks pasiekti per 2-3 metus. Deja, tačiau pradinis įmonės planas realybe nevirto, o 2017 metais šia „Windows“ versija naudojosi tik 500 mln. vartotojų.

Prie „Microsoft“ pasiekimo turėjo prisidėti ir „Windows 7“ operacinės sistemos palaikymo nutraukimas. JAV kompanija visai neseniai oficialiai nutraukė senesnės savo kurtos platformos palaikymą, o iš jos vis dar galima nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!