Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/72013/microsoft-pagaliau-ketina-atnaujinti-windows-10-dizaina-kaip-jums-tokie-pokyciai/spausdinti/

„Microsoft“ pagaliau ketina atnaujinti „Windows 10“ dizainą, kaip Jums tokie pokyčiai?

Publikuota: 2020-03-08 14:14
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Internete jau kuris laikas sklando kalbos apie „Microsoft“ planus atnaujinti „Windows 10“ užduočių juostos ir „Start“ meniu dizainą. Ir nors jau kuris laikas tai buvo tik gandai, tačiau apie tai oficialiai neseniai patvirtino ir pats operacinės sistemos kūrėjas.

„Windows Insider“ tinklalaidės metu „Microsoft“ oficialiai patvirtino apie pakeitimus, kuriuos ketina atlikti. Teigiama, jog pakeitimai bus atliekami tam, jog įnešti daugiau vientisumo ir atsikratyti vizualaus chaoso „Windows 10“ operacinėje sistemoje.

„Microsoft“ pagaliau ketina atnaujinti „Windows 10“ dizainą, kaip Jums tokie pokyčiai?

Vienas didžiausių planuojamų pakeitimų susijęs su „Live Tiles“. Nors ši galimybė „Microsoft“ sukurtoje sistemoje egzistuoja nuo pat pirmosios „Windows 10“ versijos, tačiau panašu, kad jos neturėtų likti. „Live Tiles“ yra animuotos programų piktogramos, kurios suteikia papildomos informacijos, atsižvelgiant į pasirinktą programėlę. Ši funkcija iš esmės buvo skirta mobiliajai operacinės sistemos versijai, tačiau dabar „Windows 10“ prieinama kompiuteriams, o šioje versijoje sukelia daugiau chaoso nei duoda realios naudos.

Kaip galite matyti iš nuotraukų, pasikeitimai suteikia gerokai tvarkingesnį dizainą. Žinoma, reikėtų atkreipti, kad tai neturėtų būti labai drastiški pokyčiai, nes „Microsoft“ paliks galimybę ir toliau naudoti „Live Tiles“. Kol kas nėra tiksliai žinoma kada šis pasikeitimas pasieks „Windows 10“ naudotojus, bent jau šiuo metu „Microsoft“ nėra patvirtinę dizaino atnaujinimų datos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!