Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71847/xbox-series-x-konsole-tures-dvigubai-galingesne-grafika-lyginant-su-pirmtaku/spausdinti/

„Xbox Series X“ konsolė turės dvigubai galingesnę grafiką lyginant su pirmtaku

Publikuota: 2020-02-26 10:29
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Microsoft“ atskleidė šiek tiek būsimos „Xbox Series X“ žaidimų konsolės specifikacijų. Patvirtinta, kad konsolės turės išskirtinio dizaino „Zen 2“ architektūros procesorių ir RDNA 2 architektūros grafikos procesorių su 12 Teraflops skaičiuojamąja galia. Tokia grafikos galia yra dvigubai didesnė nei turi „Xbox One X“ ir net keturis kartus didesnė nei gali pasiūlyti „Xbox One“. Suprantama Teraflops galia ne visada tiesiogiai persiduoda į žaidimus, bet bendras vaizdas vis tiek aiškus.

„Xbox Series X“ konsolė turės dvigubai galingesnę grafiką lyginant su pirmtaku

„Xbox Series X“ taip pat palaikys „Variable Rate Shading“ (VRS) technologiją. Tai leis grafikos procesoriaus galią naudoti reikalingiausiems aplinkos objektams atvaizduoti, o taip pat bus nuspręsta kaip jie bus atvaizduoti. Tai turėtų leisti pasiūlyti tolygesnius kadrus, o vaizdo kokybė irgi neturėtų nukentėti. Šią technologiją jau dabar siūlo „nVidia“ „Turing“ ir „Intel“ Gen11 grafika.

„Xbox Series X“ RDNA grafika taip pat palaikys Ray Tracing spartinimą techniniu lygiu naudojant „DirectX“. Tai tuo pačiu patvirtina, kad būsimos RDNA 2 architektūros vaizdo plokštės irgi palaikys Ray Tracing spartinimą techniniu lygiu.

Nauja konsolė taip pat turės HDMI 2.1 vaizdo išvestį, to kol kas nesiūlo nei viena vaizdo plokštė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!