Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71812/microsoft-rupinsis-android-ir-ios-saugumu/spausdinti/

„Microsoft“ rūpinsis „Android“ ir „iOS“ saugumu

Publikuota: 2020-02-24 17:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Microsoft“ pranešė planuojanti savo nuosavą „Defender“ antivirusinę programinę įrangą pritaikyti ir „Android“ bei „iOS“ prietaisams. Redmonde įsikūrusi bendrovė jau kuria programėles abiem šioms platformoms. Deja, kol kas neatskleidžiama, ką tiksliai šios aplikacijos atliks, bet apie tai turi būti pranešta „RSA“ konferencijoje.

Toks ėjimas yra tik dar viena „Microsoft“ naujosios politikos dalis pelno siekti ne licencijuojant „Windows“ kompiuterius, o tiekiant savo programinę įrangą visų platformų vartotojams. Būtent dėl to ne taip seniai buvo pristatytos „Android“ ir „iOS“ skirtos „Office“ paketo programėlė ir įsigyta viena populiariausių mobiliųjų klaviatūrų „Swiftkey“. Tiesą sakant, pernai kompanija žengė net ir kur kas kontroversiškesnį žingsnį – pristatė nuosavą išmanųjį telefoną su „Android“ operacine sistema.

„Microsoft“ rūpinsis „Android“ ir „iOS“ saugumu

Nors „Apple“ ir „Google“ kruopščiai rūpinasi, kad iš jų aplikacijų parduotuvių nebūtų galima atsisiųsti kenkėjiškos programinės įrangos, „Microsoft“ vis tiek mato „Defender“ prasmę. Įmonės viceprezidentas Rob Lefferts viename interviu teigė, kad programėlių parduotuvės yra pakankamai saugios, tačiau „pakankamai saugios nėra tas pats, kas saugios“, o vėliau pridėjo, kad net kenksmingų aplikacijų pasitaiko abiejose platformose. Vienas „Microsoft“ vadovų patikslino, kad „Defender“ padės apsisaugoti nuo „phishing“ tipo atakų, kai iš vartotojo siekiama apgaulės būdu išvilioti slaptažodžius, elektroninės bankininkystės prisijungimus ar kitą jautrią informaciją.

Pasak kito vadovaujančias pareigas užimančio „Microsoft“ darbuotojo Andrew Conway, pasaulinės kibernetinio saugumo rinkos vertė šiuo metu siekia 80 milijardų JAV dolerių. Atsižvelgdama į tai, kompanija dar 2006 metais pristatė nuosavą antivirusinę „Defender“, kuri pernai buvo pervadinta „Microsoft Defender“. Praėjusiais metais taip pat debiutavo saugumo analitinių duomenų įrankis „Azure“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!