Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71702/microsoft-patvirtino-windows-10-netrukus-sulauks-dideliu-pokyciu/spausdinti/

„Microsoft“ patvirtino — „Windows 10“ netrukus sulauks didelių pokyčių

Publikuota: 2020-02-14 21:05
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nors „Windows 10“ yra pirmoji „Microsoft“ operacinė sistema, kuri vartotojams nekainuoja, dauguma naudotojų yra pasipiktinę prastais ir itin dažnais atnaujinimais, ne retai sutrikdančius kompouterio veikimą. Tačiau šios operacinės sistemos kūrėjai atskleidė, kad „Windows“ atnaujinimai sulauks didžiulių pokyčių.

„Microsoft 365 Developer Day“ konferencijoje kompanija atskleidė daugiau detalių apie „Windows 10X“ – naują operacinę sistemą, kuri pirmiausia koncentruosis į du ekranus turinčius prietaisus, bet galimai vėliau pasieks ir visus kitus „Windows“ įrenginius.

„Microsoft“ patvirtino — „Windows 10“ netrukus sulauks didelių pokyčių

Vis dėlto svarbiausias „10X“ pokytis, kurį pajus visi vartotojai, bus mažiau nei 90 sekundžių trunkantis atnaujinimų įdiegimas.

Kaip pavyko taip sutrumpinti atnaujinimų procesą? „Windows 10X“ izoliuos operacinės sistemos ir tvarkyklių failus nuo vartotojo duomenų, todėl atnaujinimo procesas galės toliau vykti fone, po to kai kompiuteris persikraus. Labai panašų principą prieš porą metų „Android OS“ pritaikė „Google“.

Be to, tai išbandyti galite jau dabar, jei esate pažengęs vartotojas ir turite nenaudojamą kompouterį. „Microsoft“ išleido „Windows 10X“ emuliatorių ir kūrėjų įrankius. Jums reikės kompiuterio, kuriame veikia „Windows 10“ ir kuris naudoja „Intel“ procesorių, turi 8 GB RAM, 15 GB laisvos atminties, ir WDDM 2.4 ar naujesnę grafikos tvarkyklę. Taip pat reikės įjungti šias BIOS parinktis: Hardware-assisted virtualization, Second Level Address Translation (SLAT), Hardware-based Data Execution Prevention (DEP).

Po to, kai įvykdėte šiuos žingsnius, reikia aktyvuoti „Hyper-V“. Eikite į Control Panel -> Programs -> Programs and Features -> Turn Windows Features on or off ir įsitikinkite, kad „Hyper-V“ įjungtas, nes kitaip instaliacija nepavyks.

Taip, diegimas nėra lengvas, tačiau tokią kainą tenka mokėti norintiems tapti vieniems pirmųjų, išbandžiusių „Windows“ ateitį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!