Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71629/per-klaida-google-issiunte-asmeninius-vaizdo-irasus-svetimiems-zmonems/spausdinti/

Per klaidą „Google“ išsiuntė asmeninius vaizdo įrašus svetimiems žmonėms

Publikuota: 2020-02-11 11:37
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Daugybė žmonių „Google Photos“ naudoja kurti atsargines nuotraukų ir vaizdo įrašų kopijas, nes viskas vyksta automatiškai ir patogiai, o vieta debesijoje neribojama (pasirinkus saugoti šiek tiek sumažintos kokybės turinį). Deja, dėl įvykusios „Google“ duomenų eksportavimo paslaugos klaidos, tam tikrų vartotojų vaizdo įrašai nukeliavo visai svetimiems žmonėms.

Per klaidą „Google“ išsiuntė asmeninius vaizdo įrašus svetimiems žmonėms

Pasak Jon Oberheide „Twitter“ pasidalinto pranešimo, „Google“ atsiuntė jam el. laišką informuodama, kad tuo metu, kai lapkričio 21-25 dienomis jis naudojosi „Google Photos“ eksportavimo paslauga, vienas ar keli jo saugomi video įrašai buvo neteisingai išeksportuoti į nesusijusio „Google Photos“ vartotojo paskyrą.

Taip pat „Google“ pridūrė, kad per šį laikotarpį atsisiųstuose duomenyse gali būti svetimų vaizdo įrašų, tad paprašė vartotojų ištrinti ankstesnio archyvavimo įrašą ir pakartoti jį iš naujo.

Paieškos gigantė taip pat informavo, kad problema paveikė mažiau nei 0,01 % „Google Photos“ vartotojų, tai gali atrodyti mažas skaičius, tačiau vieno milijardo 0,01 % vartotojų yra 100 000. Tai ganėtinai rimtas įvykis, nes mažiausiai norisi, kad asmeninius vaizdo įrašus be sutikimo žiūrėtų nepažįstami žmonės. „Google“ tikina, kad klaida įvyko tik su vaizdo įrašais, nuotraukų tai nepaveikė, o įvykio priežastys aiškios ir jos yra išspręstos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!