Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71628/israsta-technologija-kurios-deka-duomenys-vagiami-tiesiai-is-monitoriaus/spausdinti/

Išrasta technologija, kurios dėka duomenys vagiami tiesiai iš monitoriaus

Publikuota: 2020-02-11 07:01
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Remiantis nauja ataskaita, tyrėjai rado naują būdą kaip pavogti duomenis iš kompiuterių, kurie neprijungti prie jokio išorinio tinklo ar kitų kompiuterių. Technologija paremta LCD ekrano ryškumo analize.

Šis metodas naudoja fotoaparatą, kurio dėka yra fiksuojami kompiuterio skystųjų kristalų ekrano RBG spalvų verčių pokyčius. Monitoriaus skleidžiami spalvų pokyčiai plika akimi nepastebimi, todėl yra naudojamas fotoaparatas su specialia programine įranga, kurią reikia iš anksto įrašyti į atakai pasirinktą kompiuterį. Tai galima padaryti įvairiais būdais – apgauti vartotoją atsiunčiant užkrėsta el. laišką, paduoti vartotojui infekuotą USB raktą ir pan. Įrašius programėlę duomenų fiksavimui galima naudoti tame pačiame kambaryje įrengtas apsaugos kameras.

Išrasta technologija, kurios dėka duomenys vagiami tiesiai iš monitoriaus

Visa tai skamba kaip mokslinės fantastikos ar veiksmo filmo scenarijus ir atrodo bauginančiais, tačiau įsilaužėliams dar reikės gerokai patobulinti šią technologiją. Duomenų vagis turėtų pereiti daugybę apsaugos barjerų ir kliūčių, pavyzdžiui, kažkokiu būdu įsilaužti į pastato apsaugos sistemos tinklą, perimti kamerų valdymą, surasti tinkamą kamerą ir nukreipti ją į pasirinktą kompiuterio ekraną, jei jis tuo metu bus įjungtas.

Kol kas šią technologiją planuojama naudoti žvalgyboje, nes ji reikalauja daug resursų (techninių ir žmogiškųjų), tačiau žinant, kaip sparčiai vystosi technologijos, ateities vizija atrodo šiek tiek neramiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!