Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71611/google-kuria-nauja-os-android-ipedine-ar-windows-konkurente/spausdinti/

„Google“ kuria naują OS: „Android“ įpėdinė ar „Windows“ konkurentė?

Publikuota: 2020-02-09 11:18
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Bėgant metams „Google“ vis plečia savo operacinių sistemų padalinį – sukurta „Chrome OS“, visiems puikiai žinoma „Android“ ir naujausia „Fuchsia“. Panašu, kad bendrovė planuoja papildyti sąrašą dar viena operacine sistema – „Pigweed“.

„Google“ pateikė USPTO (red. „Jungtinių Valstijų patentų ir prekių ženklų tarnyba“) naują prekės ženklo paraišką pavadinimu „Pigweed“. Pildydama paraišką „Google“ teigia, kad „Pigweed“ prekės ženklas apims „kompiuterio operacinę programinę įrangą“. Deja, pavadinimas yra vienintelė detalė, kurią atskleidžia patentų įrašas.

„Google“ kuria naują OS: „Android“ įpėdinė ar „Windows“ konkurentė?

Pirmasis užfiksuotas bendrovės „Pigweed“ (liet. gėlė Amarantas) paminėjimas slypi kitos „Google“ kuriamos OS „Fuchsia“ kode. Atsitiktinai buvo siūlomas „Fuchsia“ kodų lapkričio mėn. atnaujinimo pakeitimas į „Pigweed“ pavadinimą, tačiau klaida buvo greitai pastebėta ir vėl pakeista „Fuchsia“ vardu.Antras atvejis, kai sušmėžavo „Pigweed“ pavadinimas, yra „Google“ „Chromium“ kode susijusiame su „Monorail“, problemų sekimo įrankiu, kurį naudoja „Chrome“ ir kai kurie kiti „Google“ projektai. Iš šio pakeitimo aišku, kad „Pigweed“ turi savo atskiras „Monorail“ klaidų stebėjimo priemones.

Kol kas lieka neaišku, kuriam tikslui „Google“ kuria naują operacinę sistemą ir kur ją naudos. Taip pat lieka didelis klausimas, kada galima tikėtis „Pigweed“ oficialaus pristatymo? Į šį klausimą dar sunkiau atsakyti dėl nepastovios „Google“ praktikos. Pavadinimas „Android“ buvo pažymėtas prekės ženklu likus vos penkioms dienoms iki 2007 m. oficialaus pristatymo. Žodis „Chromebook“ buvo pažymėtas prekės ženklu praėjus net keliems mėnesiams po to, kai 2011 m. prekyboje pasirodė pirmieji „Chromebook “ kompiuteriai. Tuo tarpu operacinės sistemos pavadinimas „Fuchsia“ užregistruotas prekiniu ženklu daugiau nei dvejus metus, tačiau oficialiai OS taip ir nepristatyta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!