Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71563/windows-10-vartotoju-gretos-sparciai-gauseja-pasiekta-ispudinga-riba/spausdinti/

„Windows 10“ vartotojų gretos sparčiai gausėja – pasiekta įspūdinga riba

Publikuota: 2020-02-06 07:07
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV kompanija „Microsoft“ dar prieš du metus tikėjosi sulaukti milijardo vartotojų turinčių „Windows 10“ operacinę sistemą. Vis dėlto šis planas realybe virto tik dabar, tačiau nepaisant to – „Windows“ ir toliau išlieka populiariausia kompiuterių operacine sistema pasaulyje.

„Windows 10“ vartotojų gretos sparčiai gausėja – pasiekta įspūdinga riba

Dar rugsėjo mėnesį „Microsoft“ skelbė, kad „Windows 10“ jau naudojasi 900 mln. vartotojų, o po penkių mėnesių pasiekta ir milijardo riba. JAV korporacija tokią ribą pasiekė vasario 1 dieną, tai oficialiai patvirtino ir pats operacinės sistemos kūrėjas. Tiesa, į šį skaičių yra įtrauktos ir „Microsoft Surface“ planšetiniai kompiuteriai bei „Xbox One“ žaidimų konsolės, kurios taip pat naudoja „Windows 10“.

„Windows 10“ operacinė sistema buvo išleista 2015 metais, o iškart po pristatymo kompanijos atstovai buvo įsitikinę, kad 1 mlrd. ribą pavyks pasiekti per 2-3 metus. Deja, tačiau pradinis įmonės planas realybe nevirto, o 2017 metais šia „Windows“ versija naudojosi tik 500 mln. vartotojų.

Prie „Microsoft“ pasiekimo turėjo prisidėti ir „Windows 7“ operacinės sistemos palaikymo nutraukimas. JAV kompanija visai neseniai oficialiai nutraukė senesnės savo kurtos platformos palaikymą, o iš jos vis dar galima nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!