Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71428/vokietijos-valdziai-nepavyko-windows-7-atnaujinti-i-windows-10-saliai-tai-kainuos-beveik-milijona-euru/spausdinti/

Vokietijos valdžiai nepavyko „Windows 7“ atnaujinti į „Windows 10“: šaliai tai kainuos beveik milijoną eurų

Publikuota: 2020-01-27 17:21
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vokietijos vyriausybei nepavyko atnaujinti savo naudojamų kompiuterių į naujesnę „Windows 10“ operacinės sistemos versiją prieš pasibaigiant oficialiam „Windows 7“ palaikymui, todėl iš šalies biudžeto gali tekti atseikėti maždaug 800 000 eurų.

Remiantis Vokietijos dienraščio „Handelsblatt“ pranešimu, Vokietijos federalinė ministerija sieks apsaugoti maždaug 33 000 tarnybinių kompiuterių, kuriuose vis dar veikia „Windows 7“. Kadangi ši operacinė sistema oficialiai nebepalaikoma, ministerija „Windows“ kūrėjams – „Microsoft“ – turės sumokėti specialų mokestį už kiekvieną kompiuterį, kad kompanija ir toliau kurtų saugumo atnaujinimus „Windows 7“.

Vokietijos valdžiai nepavyko „Windows 7“ atnaujinti į „Windows 10“: šaliai tai kainuos beveik milijoną eurų
Vokietijos valdžiai nepavyko „Windows 7“ atnaujinti į „Windows 10“: šaliai tai kainuos beveik milijoną eurų

„Microsoft“ oficialiai nutraukė „Windows 7“ palaikymą praėjusią savaitę, tačiau ji vis dar veikia milijonuose kompiuterių visame pasaulyje. Nors „Microsoft“ daugiau nebežada išleisti plačiajai visuomenei skirtų „Windows 7“ saugos pataisymų, įmonės, nespėjusios migruoti į „Windows 10“, vis dar gali kompanijai sumokėti už „Išplėstinius saugumo atnaujinimus“ (angl. Extended Security Updates (ESU)). Tačiau už šią paslaugą gali tekti nemenkai pakratyti piniginę, kaip atsitiko ir su Vokietijos vyriausybe.

„Išplėstiniai saugumo atnaujinimai“ „Windows 7 Enterprise“ operacinei sistemai, naudojamai daugelyje stambių korporacijų, kainuoja 25 JAV dolerius už vieną kompiuterį. 2021 metais ši suma padvigubės iki $50, o 2022 – net iki $100. Dar nepalankesnė situacija „Windows 7 Pro“, kuri naudojama mažesnėse kompanijose. Jos atnaujinimų kaina prasideda nuo $50 už įrenginį, o 2022 metais jau sieks net $200. Žinoma, kaina labai priklauso ir nuo to, kokiam skaičiui kompiuterių įmonė ruošiasi pirkti atnaujinimus, todėl didesni verslai gali išsiderėti nuolaidų.

Pasak pranešimų, Vokietijos vyriausybė jau pradėjo savo naudojamų kompiuterių atnaujinimą į „Windows 10“, tačiau to galutinai įvykdyti nepavyko iki „Windows 7“ palaikymo nutraukimo. „Handelsblatt“ teigimu, 20 000 iš 85 000 vyriausybės naudojamų kompiuterių Berlyne vis dar veikia „Windows 7“.

„Microsoft“ taip pat pradėjo rodyti visą ekraną apimančius pranešimus nespėjusiems įsidiegti dešimtosios versijos, siekdama informuoti, kad jų naudojama OS jau yra pasenusi ir nebepalaikoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!