Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7117/kiek-atminties-reikia-windows-vista/spausdinti/

Kiek atminties reikia „Windows Vista“?

Publikuota: 2007-02-22 10:16
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Lenta.Ru

IBM korporacijos darbuotojas Devidas Šortas, dirbęs su operacine sistema (OS) „Vista“ kelerius metus, yra įsitikinęs, kad idealiam kompiuterio darbui su šia OS reikės ne vieno, o keturių gigabaitų operatyviosios atminties.

Be to, Šorto teigimu, optimaliam darbui su „Windows XP“ operacine sistema jam reikėjo 2 gigabaitų operatyviosios atminties. Pagrindine priežastimis, dėl kurios Šortas padarė tokią išvadą, yra „SuperFetch“ technologija, kuri nuskaito duomenis iš kietojo disko ir patalpina juos operatyviojoje atmintyje tam, kad programos būtų paleidinėjamos greičiau.

„The Inquirer“ patikslina, kad „Microsoft“ netiesiogiai pritaria Šorto nuomonei, nes „Vista“ demonstravimas vyko kompiuteriuose su IBM darbuotojo nurodytu atminties kiekiu.

Reikia pažymėti, kad nuomonę dėl būtino didesnio, nei „Microsoft“ nurodydavo, atminties kiekio išsakydavo anksčiau iš „Dell“ atstovai. Jų teigimu, „Vista“ valdomame kompiuteryje turi būti du gigabitai operatyviosios atminties. „Microsoft“ tinklalapyje nurodyta, kad „Vista“ paleidimui pakanka 512 MB operatyviosios atminties.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!