Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71117/xiaomi-pristate-itin-nebrangia-antros-kartos-mechanine-kompiuterio-klaviatura-kaina-tiesiog-stebina/spausdinti/

„Xiaomi“ pristatė itin nebrangią antros kartos mechaninę kompiuterio klaviatūrą – kaina tiesiog stebina

Publikuota: 2020-01-03 07:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Xiaomi“ į mechaninių klaviatūrų rinką kaip viesulas įsiveržė dar 2016 metų pabaigoje, pristačiusi 87 mygtukus turinčią ir vos 38 eurus kainavusią „Yuemi“. Praėjus porai metui kompanija minimaliai patobulino gaminį ir taip gimė 104 mygtukais aprūpinta pirmos kartos klaviatūros versija. Kaina pakilo vos keliais eurais, tačiau gamintojas taip pat vartotojams pasiūlė tylųjį „Yuemi“ variantą, už kurį buvo prašoma net 76 eurų. Vis dėlto Naujųjų metų išvakarėse Kinijoje tyliai buvo pristatyta antros kartos „Yuemi“ mechaninė klaviatūra.

„Xiaomi“ pristatė itin nebrangią antros kartos mechaninę kompiuterio klaviatūrą
„Xiaomi“ pristatė itin nebrangią antros kartos mechaninę kompiuterio klaviatūrą

Greičiausiai jums galėjo kilti klausimas – kuo ypatingos tos mechaninės klaviatūros? Jos, kitaip nei įprastos klaviatūros, klavišams paspausti naudoja ne guminių galvučių ir membranų kompleksą, o metalinę spyruoklę ir paspaudimo mechanizmą. Tai lemia, kad jos yra kur kas patvaresnės ir ilgaamžiškesnės, maloniau ir tiksliau spaudžiamos, todėl atsitiktinai nenuspaudžiami klavišai bei turi specifinį paspaudimo garsą, itin patinkantį kai kuriems žmonėms. Iš pirmo žvilgsnio, privalumai ne tokie ir dideli, tačiau dauguma kokybiškų mechaninių klaviatūrų kainuoja daugiau negu šimtą eurų.

„Xiaomi“ šioje rinkoje nuo pat pradžių siekė visiems puikiai žinomo tikslo – pasiūlyti konkurencingą produktą už kur kas mažesnę kainą. Antros kartos „Yuemi“ yra puikus to pavyzdys. Tvirtą, itin atsparų dėvėjimui aliuminio korpusą ir 87 mygtukus turinti mechaninė klaviatūra Kinijoje kainuoja vos 38 eurus.

Už šią kainą jūs gaunate dar ir reguliuojamą mygtukų LED apšvietimą, ARM valdymo mikroschemą, net 1000Hz atsinaujinimo dažnį ir net 11 galimų mygtukų paspaudimų vienu metu palaikymą. Beje, prie kompiuterio „Yuemi“ jungiama naujovišku USB-C laidu ir nereikalauja jokių papildomų programų diegimo.

Turbūt nereikia nė sakyti, kad su šiuo produktu „Xiaomi“ pranoko ne tik konkurentus, bet ir pati save – už 38 eurų sumą vargu ar būtų galima rasti kažką, kas bent iš tolo prilygtų „Yuemi 2“.

Kol kas šis produktas parduodamas tik Kinijoje, „Xiaomi Youpin“ internetinėje parduotuvėje. Bent jau šiuo metu nėra informacijos, ar antros kartos „Yuemi“ pasieks mūsų rinką, tačiau esame tikri, jog ją netrukus bus galima įsigyti ir lietuvių pamėgtose kinų elektroninėse parduotuvėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!