Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71063/android-11-turetu-nebelikti-4-gb-failo-limito-filmuotai-medziagai/spausdinti/

„Android 11“ turėtų nebelikti 4 GB failo limito filmuotai medžiagai

Publikuota: 2019-12-30 17:12
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ar žinojote, kad „Android“ išmanieji telefonai negali įrašinėti vaizdo įrašų, kurie būtų didesni nei 4 GB? Jeigu kada teko susidurti su tokia problema – tuomet kitą rudenį pasirodanti „Android 11“ versija turėtų Jus nudžiuginti.

Pastaruosius metus ši problema tapo vis aktualesnė, nes dauguma įrenginių gali filmuoti 4K raiška su 30 kadrų per sekundę, o tai automatiškai reiškia, kad failas užims daugiau vietos nei anksčiau. Žinoma, dar daugiau vietos užima 4 K 60 fps filmuota medžiaga, o ką jau kalbėti apie tai, jog gamintojai ketina pasiūlyti ir 8 K filmavimo galimybes.

„Android 11“ turėtų nebelikti 4 GB failo limito filmuotai medžiagai

Atsižvelgiant į tai, vaizdo įrašo minutė užims vis daugiau vietos, o tai reiškia, jog su 4 GB dydžio limitu vienas filmavimas truks vis trumpiau ir trumpiau. Tiesa, verta atkreipti dėmesį į tai, kad dabar įrašinėjant vaizdo įrašus ir pasiekus limitą – filmavimas nesustoja, tačiau telefone išsaugojami keli failai, atsižvelgiant į video trukmę. Tai reiškia, jog Jūsų galerijos aplikacijoje gali atsirasti daugybė skirtingų failų, nors Jūs filmavote tik vieną ir tą patį epizodą.

Pirmąsyk 4 GB dydžio limitas buvo pristatytas 2014 metais, kuomet išmaniųjų telefonų galimybės buvo visiškai kitokios nei jos yra dabar. Ir jeigu tais laikais tai galėjo būti naudingas limitas, kuris galėjo apsaugoti Jus nuo visos telefono atminties išnaudojimo, tai dabar toks apribojimas neturi jokios realios naudos.

Pirmoji naujosios „Android 11“ operacinės sistemos bandomoji versija turėtų pasirodyti 2020 metų kovo mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!