Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/71030/v-putinui-saugumas-nerupi-iki-siol-naudojasi-windows-xp-operacine-sistema/spausdinti/

V. Putinui saugumas nerūpi – iki šiol naudojasi „Windows XP“ operacine sistema

Publikuota: 2019-12-25 12:06
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Niekam ne paslaptis, jog „Windows“ yra viena populiariausių operacinių sistemoje, o šios platformos „XP“ versija yra laikoma viena geriausių ir buvo naudojama turbūt kiekvieno iš mūsų. Deja, tačiau „Microsoft“ jau ganėtinai seniai nutraukė šios versijos palaikymą, tačiau panašu, kad saugumo klausimai rūpi ne visiems. Štai, pavyzdžiui, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir toliau naudojasi „Windows XP“ operacine.

V. Putinui saugumas nerūpi – iki šiol naudojasi „Windows XP“ operacine sistema

Nepaisant to, jog Rusijos vyriausybė agentūros jau visai netrukus turės pereiti prie „Astra Linux“ operacinės sistemos, šalies vadovas savo ofise vis dar naudojasi „Windows XP“ operacine. Tiesa, anot pranešimų, su jau nepalaikoma operacinės sistemos versija veikia ir V.Putino kompiuteris jo prezidentiniuose apartamentuose.

Tokią informaciją atskleidė pati prezidentinė spaudos tarnyba. Kaip galite matyti aukščiau esančioje nuotraukoje, kompiuterio ekrane nesunku pastebėti „XP“ versijos mėlyną įrankių juostą, o fone – ir Kremliaus nuotrauka. Tai ganėtinai keista, turint omenyje, kad „Windows XP“ palaikymas nuotraukas dar 2014 metų balandžio mėnesį, tačiau Rusijos vadovui panašu, jog tai nė motais.

„Windows“ operacinės sistemos kūrėjas, „Microsoft“, pažymi, kad „Windows XP“ yra pažeidžiama įvairiausių virusų bei saugos spragų. Tačiau viena iš pagrindinių priežasčių kodėl V.Putinas vis dar naudojasi tokia sena platforma – tai yra paskutinė operacinė sistema, kuri turi slaptosios gynybos sertifikatą.

Būtent dėl šios priežasties rusai jau kuris laikas planuoja perėjimą prie „Astra Linux“. Pagalbos Rusijos vyriausybė šiuo klausimu kreipėsi ir į vietinį paieškos milžiną „Yandex“. Tiesa, pats Kremlius atsisako komentuoti situacijos dėl prezidento naudojamos itin senos „Windows XP“ versijos.

Kaip skelbia „OpenMedia“, rizika dėl V.Putino pasirinkimų gali būti labai minimali. Viena to priežasčių – Rusijos prezidentas beveik nesinaudoja internetu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!