Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/7093/es-norima-kontroliuoti-interneta-ir-telefonus/spausdinti/

ES norima kontroliuoti internetą ir telefonus

Publikuota: 2007-02-20 12:03
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Europos vyriausybės ruošia naują įstatymą, pagal kurį kompanijos turėtų saugoti išsamią informaciją apie žmonių interneto ir telefono vartojimą. Įstatymas būtų išsamesnis už Europos Sąjungos direktyvą, rašo nytimes.com.

Vokietijos Teisingumo ministerijos pasiūlymas iš esmės uždraustų naudoti netikrą informaciją elektroninio pašto dėžutės sukūrimui. Kitaip tariant, būtų draudžiami internete paplitę pseudonimai.

Olandijoje šis įstatymas reikalautų telefonų kompanijas saugoti duomenis apie skambintojo buvimo vietą viso jo pokalbio metu. „Toks įstatymas „reikštų, kad bus sekami dauguma nekaltų piliečių“, - teigia Olandijos duomenų apsaugos agentūra.

Jau dabar interneto tiekėjai Europoje teikia policijai informaciją, jeigu yra pateikiamas galiojantis orderis, tačiau teisėsaugininkai teigia, jog po sprogimų Ispanijoje ir Britanijoje, reikia sustiprinti duomenų saugojimą ir laikymą.

Europos Sąjungos šalys šiuos pasiūlymus paversti įstatymu turi iki 2009 m., todėl gali būti daug pakeitimų. Nežiūrint to, kai kurios įstatymo rengime dalyvaujančios šalys yra susirūpinusios dėl tokių pokyčių. Jorgas Hladjkas, teisininkas iš Briuselio, teigia, jog atsiskaitymas už papildymo korteles grynaisiais gali tapti nelegalus.

Taip pat jis pastebi, jog nėra aišku, ar įstatymas galios ir užsienio šalių elektroninio pašto dėžučių tiekėjams (pavyzdžiui „Google“, „Hotmail“ ar „Yahoo“), todėl žmonės vis tiek galės naudotis pseudonimais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!