Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70889/microsoft-isleido-programele-kuri-isspres-visas-jusu-matematikos-problemas/spausdinti/

„Microsoft“ išleido programėlę, kuri išspręs visas jūsų matematikos problemas

Publikuota: 2019-12-12 10:42
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nemažai žmonių galėtų sutikti, kad matematika nebuvo jų mėgstamiausias dalykas vidurinėje mokykloje, tačiau gyvenimo ratas apsisuko ir dabar skaičiuoti reikia mokyti savo vaikus ar panaudoti šiuos gebėjimus profesiniais tikslais. Jei esate studentas ar vienas tų, mano minėtų, žmonių, „Microsoft“ išleido naują Android programėlę, pavadinimu „Math Solver“, kuri turėtų padėti susidoroti su visomis matematikos užduotimis.

„Math Solver“

„Math Solver“ uždaviniams spręsti naudoja sudėtingą dirbtinio intelekto technologiją. Uždavinius programėlėje galima pateikti 3 būdais: nufotografuoti (knygoje, popieriaus lape išspausdintą tekstą), surinkti klaviatūra bei užrašyti ar nupiešti pirštu. Aplikacija ne tik pateiks atsakymą, bet ir pademonstruos problemos sprendimą žingsnis po žingsnio tam, kad galėtumėte mokytis, o ne tik mechaniškai pasitelkti technologijas. „Math Solver“ taip pat gali nubraižyti grafikus, surasti temą atitinkančių paskaitų vaizdo įrašų bei pateikti panašių uždavinių, kad galėtumėte pasipraktikuoti.

„Microsoft“ teigimu, „Math Solver“ gali spręsti įvairias matematines problemas, įskaitant aritmetiką, algebrą, trigonometriją, statistiką, integralinį ir diferencialinį skaičiavimą bei netgi žodinius uždavinius.

Mūsų minima programėlė iš esmės nėra labai didelė naujovė – ji pagrįsta „OneNote“ užrašų programinės įrangos, naudojamos mokyklose, matematiniu asistentu. „Math Solver“ galite atsisiųsti iš „Play Store“ parduotuvės visiškai nemokamai. Ji užima vos 25 MB vidinės atminties ir veikia su „Android“ prietaisais, kurių operacinė sistema yra „Android 5“ arba naujesnė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!