Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70835/naujos-kartos-xbox-jau-tinkle-ir-zaidzia-su-senesniais-xbox/spausdinti/

Naujos kartos „Xbox“ – jau tinkle ir žaidžia su senesniais „Xbox“

Publikuota: 2019-12-08 15:28
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šią savaitę „Microsoft Xbox“ grupės vadovas Philas Spenceris per „Twitter“ patvirtino, kad pirmoji „Project Scarlett“ konsolė jau yra naudojama, nors oficialus jos išleidimas numatomas tik 2020 metų pabaigoje. Panašu, kad naujasis kompiuteris naudojamas taip, kad su juo nežiniomis jungėsi ir dabartinės kartos „Xbox One“ kompiuteriai, rašo „Ars Technica“.

„Jau prasidėjo. Šią savaitę namo parsinešiau savo „Project Scarlett“ konsolę ir ji tapo pagrindiniu mano žaidimų kompiuteriu – žaidžiu, bendrauju su žmonėmis ir taip, naudoju savo „Elite Series 2“ pultelį. Labai smagu“.

Naujos kartos „Xbox“ – jau tinkle ir žaidžia su senesniais „Xbox“
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Be jokių papildomų paaiškinimų ir komentarų spaudai galima remtis tik į šį gana paslaptingą įrašą. Bet ir jame informacijos yra gausu. Pradžiai – P.Spenceris patvirtina kelias detales apie „Project Scarlett“, kurias jis ir jo kolegos buvo viešai paskelbę anksčiau.

Visų pirma, vienintelis būdas, kuriuo P.Spenceris galėtų žaisti žaidimus ir bendrauti su „bendruomene“ yra per jau egzistuojančius žaidimus. Tai reiškia, kad naujosios kartos „Xbox“, kurių dabartinis darbinis pavadinimas yra „Project Scarlett“ galės būti naudojami ir dabartinės „Xbox One“ kartos žaidimams žaisti. Nežinoma tik, ar šie žaidimai naujiems kompiuteriams dar bus specialiai atnaujinami, ar bus kokių nors, tarkime, raiškos ar kadrų atnaujinimo dažnio padidinimo priemonių.

„Microsoft“ jau anksčiau pasižadėjo, kad visi dabar egzistuojantys „Xbox One“ priedai veiks su naujuoju kompiuteriu – tai yra puiki žinia visiems, kurie įsigijo praėjusį mėnesį išleistus „Elite Series 2“ pultelius (o būtent su tokiu P.Spenceris ir žaidžia). Visada yra tikimybė, kad naujajam „Xbox“ bus sukurta ir naujesnė pultelio versija, tačiau galima įtarti, kad bus tiesiog nukopijuotas dabartinių „Xbox One“ pultelių mygtukų išdėstymas (kuris nedaug skiriasi ir nuo senesnių „Xbox“ pultelių).

Įdomiausia šio pranešimo žinia yra jo gebėjimas jungtis prie standartinės dabartinių „Xbox One“ aplinkos, o ne tik prie uždaro kompiuterių kūrėjams skirto tinklo. Tai – labai neįprastas elgesys, lyginant su standartine „Xbox“ kūrėjų praktika. Ankstesnių kartų kompiuterių darbinės versijos griežtai galėjo jungtis tik prie privačių tinklų. Ar tai gali reikšti, kad „Scarlett“ specifikacijos yra jau iš esmės užbaigtos?

Be paaiškinimo iš „Microsoft“ darbuotojų (o geriausiai – paties P.Spencerio) tikrai nepavyks pasakyti, ar jis naudoja dar neužbaigtą darbinį kompiuterio variantą, kurio techninės charakteristikos bet kurią akimirką iki jo oficialaus išleidimo dar keisis, ar tai jau daugiau ar mažiau galutinė charakteristikų versija.

Jau anksčiau buvo padarytos išvados, kad pagrindinis „Scarlett“ arkliukas bus didelių resursų reikalaujantys žaidimai – arba didelės raiškos (iki 8K), arba didelio kadrų keitimo dažnio (iki 120 Hz), arba ir didelės raiškos, ir didelio dažnio. Ekspertai tokias išvadas grindžia žiniomis, kad kompiuteryje bus panaudotas greitas SSD kaupiklis, o ne besisukantis kietasis diskas, be to, atliktas techninis šuolis prie naujos kartos AMD „Zen 2“ ir „Navi“ lustų šeimų. Labai panašu, kad pagal techninius komponentus naujasis „Xbox“ nedaug kuo skirsis nuo panašiu metu pasirodysiančio „Playstation 5“, kurio paslapties šydas jau buvo praskleistas spalio mėnesį. O praėjusią savaitę dar pasklido nuotraukos, kuriose matomas labai neįprastos, V raidės formos „Playstation 5“ darbinis variantas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!