Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70202/twitter-sugrizta-i-mac-kompiuteriu-app-store-parduotuve/spausdinti/

„Twitter“ sugrįžta į „Mac“ kompiuterių „App Store“ parduotuvę

Publikuota: 2019-10-21 21:15
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Paulius Strazdauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2018 metais „Twitter“ nusprendė išimti programėlę iš „Mac App Store“ teigdami, kad programėlė nebuvo stabili norint palaikyti dvi skirtingas kodų bazes. Tačiau kiek visai, neseniai kompanijos atstovai nusprendė pakeisti savo poziciją ir paskelbė, kad „Twitter“ sugrįš į „Mac“ kompiuterius, dėka „Apple“ projekto „Catalyst“, kuris leidžia kompanijai lengvai eksportuoti „iPad“ programėlę, tiesiai į „Mac“.

„Twitter“ sugrįžta į „Mac“ kompiuterių „App Store“ parduotuvę

Naujoji „Twitter“ programa „Mac“ kompiuteriams nebeatrodo, kaip senoji versija. Kai kurios programėlės dalys, kaip nustatymų skyrelis atsineša į „iOS“ panašią vartotojo sąsają, kas yra visai suprantama. Bet yra keli nauji vartotojo sąsajos (angl. user interface) elementai, kurie buvo pritaikyti taip, kad atrodytų kitaip ant „Mac“ kompiuterių, nei „iOS“ sistemoje.

Vienas iš dalykų, kuris atrodo gana keistai naujoje naujoje versijoje, yra tai, kad uždarydami pagrindinį langą automatiškai išeinate iš programėlės. Tokios problemos „Mac“ neturi su kitom programėlėm, nes jos tiesiog veikia fone (angl. background), kai uždarote pagrindinį programos langą. Žadama, kad „Twitter“ ištaisys šią klaidą artimiausiu metu.

Bet verta paminėti, kad naujasis „Twitter“, skirtas „Mac“, turi tamsią temą. Galite įsijungti tamsią temą labai paprastai, tiesiog atsidarę nustatymus (angl. settings), nekeičiant visos sistemos išvaizdos. Bet jeigu esate nustatę savo „Mac“ kompiuterį, kad jis automatiškai nustatytų tamsų režimą vakare, „Twitter“ programėlė automatiškai taps tamsi, kai ateis vakaras.

Norint naudoti naują „Twitter“ versiją „Mac“ kompiuteriuose, reikia atsinaujinti „macOS“ sistemą iki „Catalina“ versijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!