Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70108/huawei-kuriama-operacine-sistema-jau-kitais-metais-gali-tapti-penkta-pagal-uzimama-rinka-pasaulyje/spausdinti/

„Huawei“ kuriama operacinė sistema jau kitais metais gali tapti penkta pagal užimamą rinką pasaulyje

Publikuota: 2019-10-15 07:17
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanija „Huawei“ šiemet pristatė savo operacinę sistemą „HarmonyOS“, kuri ateityje turėtų pakeisti „Google“ kuriamą „Android“ visuose šios įmonės įrenginiuose. Kaip tikriausiai jau žinote, ji bus skirta ne tik telefonams, tačiau ir įvairiausiems išmaniųjų namų produktams.

„Huawei“ kuriama operacinė sistema jau kitais metais gali tapti penkta didžiausia pasaulyje

Visai neseniai pasirodė informacija, jog „HarmonyOS“ jau kitais metais gali užimti maždaug 2 proc. visos rinkos. Jeigu „Huawei“ sukurta platforma paplis taip greitai – tai reikš, jog jau 2020 metais ji taps penkta didžiausia operacine sistema ir aplenks „Linux“. Kaip skelbia „Counterpoint“, „HarmonyOS“ Kinijoje dar iki metų pabaigos sudarys 0,1 proc., o jau kitais metais – net 5 proc. vietinės rinkos.

Šiuo metu didžiausia operacine sistema yra laikomas „Android“, kuri užima 39 proc. rinkos, o jai iš paskos seka „Windows“ su 35 proc. rinkos dalies. Trečioje pozicijoje šiuo metu yra „Apple“ sukurta ir plėtojama „iOS“ platforma su 13,87 proc., o ketvirtoje pozicijoje kompiuteriams skirtas tos pačios kompanijos produktas – „macOS“ su 5,92 proc. Kaip jau minėjome, penktoje pozicijoje šiuo metu yra „Linux“, kuri užima 0,77 proc.

Naujoji „Harmony OS“ ateityje veiks su visomis programėlėmis, kurios skirtos HTML5, „Linux“ ar „Android“ platformoms. Tam, jog aplikacijų kūrėjai galėtų lengviau pritaikyti savo produktus naujai platformai, „Huawei“ suteiks prieigą prie specialaus įrankio, kuris leis kompiliuoti kodą iš įvairiausių kalbų, įskaitant C/C++, „Java“ ir „Kotlin“. Siekdami išvengti bet kokių diskusijų dėl naujos operacinės sistemos saugumo, kompanijos atstovai patvirtino, jog platforma nesuteiks pilnos prieigos (root access – ang.), kas „Huawei“ teigimu yra didžiausia rizika „Android“ ar kitose „Linux“ pagrindu sukurtose sistemose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!