Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70083/itunes-oficialiai-mire-ir-mac-kompiuteriuose/spausdinti/

„iTunes“ oficialiai mirė ir „Mac“ kompiuteriuose

Publikuota: 2019-10-12 14:24
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Paulius Strazdauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ kompiuterius pasiekė naujas operacinės sistemos atnaujinimas, kuris žymimas „MacOS 10.15 Catalina“, kurioje neberasime „iTunes“ programos. Ši programėlė jau senokai dingo iš „iOS“, o dabar panašu, jog atėjo laikas ir kompiuteriams.

„iTunes“ oficialiai mirė ir „Mac“ kompiuteriuose

„iTunes“ buvo padalinta į atskiras programas, skirtas muzikai, vaizdo įrašams ir knygoms. Atsisakydami „viskas viename“ „iTunes“ formato ir naudodamiesi atskiromis muzikos, vaizdo ir kitų paslaugų programomis, „Apple“ galės patogiau pateikti turinį ir geriau reklamuoti TV transliacijas bei muzikos paslaugas, kad kompensuotų lėtėjantį „iPhone“ pardavimą. „Apple Music“ prenumeratoriai nebematys „iTunes“ muzikos parduotuvės, nebent atkurtų ją nustatymuose. Ne prenumeratoriai parduotuvę matys kaip skirtuką kartu su daugybe būdų užsiprenumeruoti „Apple Music“.

„Apple“ savo „iTunes“ muzikos parduotuvę paleido 2003 m, praėjus dviems metams po pirmojo „iPod“ debiuto. Ankstyvosiomis dienomis „iTunes“ buvo tiesiog būdas perduoti muziką „Apple“ produktui – „iPod“ muzikos grotuvui. Vartotojai prijungė „iPod“ prie kompiuterio, o dainos buvo sinchronizuojamos automatiškai – tuo metu negirdėtas paprastumas. Paprasta kainų politika pradedantiesiems – 0,99 USD už muzikos kūrinį ir 9,99 USD už daugumą albumų buvo pakankamai geras pasiūlymas, kad daugelis vartotojų net gi pradėjo pirkti muziką legaliai.

Laikui bėgant „iTunes“ programinė įranga išsiplėtė, įtraukdama transliacijas, elektronines knygas, audio knygas, filmus ir TV laidas. „IPhone“ eroje „iTunes“ taip pat padarė atsargines kopijas ir sinchronizavo balso atmintines. Kai programinė įranga išsipūtė, kad palaikytų papildomas funkcijas, „iTunes“ prarado lengvumą ir paprastumą, kuris jai suteikė žavesio.

Televizijos laidų ir filmų „iTunes“ parduotuvė vis dar bus matoma „Mac“ kompiuteriuose, nors tik kaip TV programos dalis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!