Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/70033/instagram-daugiau-neleis-snipineti-savo-sekeju/spausdinti/

„Instagram“ daugiau neleis šnipinėti savo sekėjų

Publikuota: 2019-10-09 15:12
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Instagram“ ruošiasi pašalinti funkciją, leidžiančią vartotojams šnipinėti savo draugų veiklą. Kai kurie žmonės juo reguliariai naudojosi stebėdami savo kontaktuose esančių sekėjų veiklą socialiniame tinkle: simpatijas, komentarus, naujas prenumeratas ir pan. „Instagram“ ką tik paskelbė, kad tokia funkcija išnyks artėjančiame atnaujinime.

„Instagram“ daugiau neleis šnipinėti savo sekėjų

Ši funkcija „Instagram“ programėlėje yra nuo 2011 m., tačiau dauguma vartotojų apie tai nežinojo. Tie, kurie apie tai žinojo, reguliariai šnipinėdavo žmonių, kuriuos seka, veiklą. Spustelėdami širdies piktogramą programos apačioje esančiame meniu, yra siūlomi du skirtukus: „FOLLOWING“ ir „YOU“. Perjungę į pirmąjį skirtuką, galite pasiekti sąrašą, kuriame rodoma visų žmonių, kuriuos sekme, veikla.

Vishal Shah, „Instagram“ produktų vadovas teigė, kad ši funkcija bus pašalinta su artimiausiu programėlės atnaujinimu. Ji egzistuoja nuo 2011 m. ir dažnai sukelia gėdingas ar labai nemalonias situacijas. Pavyzdžiui, žmona, kuri per tai sužinojo, kad jos vyras reguliariai mėgo bikini modelių nuotraukas paprašė skyrybų. Katalikų kunigas pastebėjo savo kolegos keistą pomėgį širdute įvertinti homoseksualių vyrų nuotraukas.

Ši funkcija tikrai pakenkė „Instagram“ vartotojų privatumui ir blogiausia yra tai, kad daugelis nežinojo, kad ji egzistuoja, tai yra viena iš atsisakymo priežasčių ir anot Vishal Shah, ji buvo mažai naudojama. Jos veikimas yra labai panašus į „Facebook“ veiklos istorijos funkciją, kur ji nėra prieinama viešai, o tik paskyros savininkui, kad turėtų bendrą vaizdą apie visą savo veiklą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!