Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/69517/amd-praejusiame-ketvirtyje-pardave-daugiau-grafikos-procesoriu-uz-nvidia/spausdinti/

AMD praėjusiame ketvirtyje pardavė daugiau grafikos procesorių už „nVidia“

Publikuota: 2019-09-02 11:25
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Jon Peddie Research“ pateikia 2019 metų antro ketvirčio grafikos segmento duomenis. Teigiama, kad grafikos rinka augo 0,6 % lyginant su ketvirčiu prieš tai, bet mažėjo net 10,4 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Tarp gamintojų AMD per ketvirtį savo pardavimus padidino 9,2 %, „Intel“ pardavimai mažėjo 2 %, o „nVidia“ pardavimai mažėjo 0,6 %. Reikia pridurti, kad čia skaičiuojami visi lustai su grafika, tarp jų ir procesoriai su integruota grafika, dėl to „Intel“ čia yra lyderis.

AMD praėjusiame ketvirtyje pardavė daugiau grafikos procesorių už „nVidia“

Grafikos segmente „Intel“ dar vis tenka 66,9 % rinkos, antri yra AMD su 17,2 %, o trečia yra „nVidia“ su 16,0 % pyrago dalies. AMD paskutinį kartą prieš „nVidia“ šioje statistikoje pirmavo 2014 metų trečiame ketvirtyje. Reikia suprasti, kad situacija diskrečių vaizdo plokščių rinkoje yra visai kita, bet šių skaičių šiandien neturime. Pranešama, tik tiek, kad diskrečių vaizdo plokščių pardavimai antrame 2019 metų ketvirtyje mažėjo 1,99 %.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!