Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/69190/google-bando-mokamu-programeliu-ir-zaidimu-prenumeratos-paslauga/spausdinti/

„Google“ bando mokamų programėlių ir žaidimų prenumeratos paslaugą

Publikuota: 2019-08-06 13:55
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Bendrovė „Google“ jau atlieka naujos prenumeratos paslaugos „Play Pass“, veiksiančios „Google Play Store“ parduotuvėje, bandymus, rašo „Ars Technica“.

„Android Police“ iliustr. / „Google Play Pass“ paslauga
„Android Police“ iliustr. / „Google Play Pass“ paslauga

Faktą, kad vykdomi bandymai, oficialiai patvirtino patys paslaugos kūrėjai – tą teko padaryti po to, kai žiniasklaidą pasiekė ekrano nuotraukos, kuriose matomas paslaugos langas.

Pagal šias ekrano nuotraukas galima susidaryti įspūdį, kad prenumeratos paslaugos įjungimą rasime pačioje programėlių parduotuvėje, o už prenumeratą prašomas mėnesinis mokestis – 5 JAV doleriai per mėnesį – suteiktų galimybę naudotis „šimtais mokamų programėlių ir žaidimų“. Taip pat nurodoma, kad prenumeratos pirkėjai nebus erzinami reklamomis ir jiems nereikės pirkti programėlių, įtrauktų į specialų, nuolat prižiūrimą katalogą, kuriame esama visko, nuo aukštos kokybės galvosūkių žaidimų iki mokamų muzikos programėlių.

Pagal ekrano nuotraukas taip pat galima suprasti, kad paslaugą galima bus išbandyti nemokamai, tačiau nemokamas laikotarpis bus tik 10 dienų. Panašu, kad prenumeratos programoje dalyvaujančių programėlių kūrėjai atlygį gaus pagal jų programėlių naudojimą, nes nuotraukose užsimenama, kad „Play Pass“ programėlių ir žaidimų populiarumas lems tai, kiek uždirbs kūrėjai.

Šiai prenumeratos programai priklausančios programėlės bus pažymėtos specialiu „Play Pass“ ženkliuku, kuris bus matomas ir ne prenumeratoriams. O visai šalia mygtuko, kurį paspaudus žaidimą būtų galima nusipirkti, yra ir užrašas, nurodantis, kad tą patį žaidimą būtų galima žaisti nemokamai, jei būtų perkama „Play Pass“ paslauga.

Į prenumeratos programą įtrauktų programėlių sąrašas dar nėra žinomas, tačiau pagal nuotraukas galima numanyti, kad bus siūloma nemokamai žaisti „Stardew Valley“. „Star Wars: Knights of the Old Republic“, „Monument Valley“, „Limbo“ ir kitus žaidimus.

Panašią prenumeratos paslaugą ketina pasiūlyti ir „Apple“ – ji vadinsis „Apple Arcade“ ir jos oficialaus pristatymo laukiama kažkada šį rudenį. „Apple“ prenumerata aprėps tik žaidimus („Google“ – ir kai kurias „rimtesnes“ programėles), tačiau prenumeratos programoje bus ir „ekskliuzyvinių“ žaidimų, kurie bus prieinami tik prenumeratoriams.

Jau dabar užsienio žiniasklaida numato, kad „Android“ paslaugai didinti populiarumą bus sunkiau: „Android“ vartotojai vis dar yra mažiau linkę leisti pinigus programėlėms nei „iOS“ naudotojai – nors „Google“ operacinė sistema yra maždaug 4 kartus populiaresnė nei „Apple“ mobilioji sistema, pastarosios programėlių parduotuvės lankytojai sugeba išleisti daugiau pinigų nei „Google Play“ lankytojai.

Kol kas informacijos apie „Play Pass“ paslaugos įjungimo pradžią jokių žinių nėra – ji yra tik bandymų stadijoje. Gali pasikeisti ir paslaugos kaina. Koją gali pakišti ir derybos su programėlių kūrėjais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!