Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/69028/huawei-bando-nustebinti-pasirodo-nauja-operacine-sistema-bus-skirta-visai-ne-telefonams/spausdinti/

„Huawei“ bando nustebinti – pasirodo nauja operacinė sistema bus skirta visai ne telefonams

Publikuota: 2019-07-23 21:31
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kuomet Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybė paskelbė draudimus kompanijai „Huawei“, šie patvirtino gandus apie naujos operacinės sistemos vystymą. „HongMeng“ operacinė sistema sukurta naudojant „Android“ atviro kodo bazę ir turėtų veikti bent 60 procentų greičiau nei pati „Android“. Niekam net nekilo abejonių, jog tai yra „Huawei“ pamaina „Android“ operacinei sistemai.

„Huawei“ bando nustebinti – pasirodo nauja operacinė sistema bus skirta visai ne telefonams

Būtent dėl šios priežasties visi buvo nustebinti kuomet „Huawei“ viceprezidentė atskleidė, jog „HongMeng“ nėra skirta išmaniesiems telefonams, kurie ir toliau naudos „Google“ produktą „Android“. Catherine Chen pridūrė, jog neseniai užpatentuota „HongMeng“ operacinė sistema yra skirta pramonei, o ne įprastam vartotojui. Taip pat, ši sistema buvo kuriama jau kur kas seniau, nei į viešumą iškilo kalbos apie pamainos „Android“ operacinei sistemai poreikį.

„HongMeng“ turėtų būti kur kas saugesnė bei spartesnė, lyginant su išmaniesiems telefonams skirtomis operacinėmis sistemomis. Tikėtina, jog ši OS bus naudojama įvairiuose produktuose, tokiuose kaip modemai, tinklo šakotuvuose, planšetėse, kompiuteriuose ar net duomenų centruose.

Kinijos milžinė visai neseniai užpatentavo ir kitą operacinės sistemos pavadinimą. Europoje buvo registruotas „Harmony OS“ pavadinimas, kuris turėtų būti „HongMeng“ operacinės sistemos pavadinimas Europos rinkoje. Kad ir kas vyktų su „Huawei“ kuriama platforma – daugiau informacijos neabejotinai paaiškės per gamintojo organizuojamą plėtotojų konferenciją kito mėnesio viduryje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!