Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68984/ispeja-netikra-faceapp-programele-auku-irenginius-uzkrecia-kenkejiska-reklamos-programa/spausdinti/

Įspėja: netikra „FaceApp“ programėlė aukų įrenginius užkrečia kenkėjiška reklamos programa

Publikuota: 2019-07-19 21:01
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Kaspersky“ aptiko kenkėjišką programą, kuri skirta apgauti vartotojus, kad tai yra sertifikuota „FaceApp“ versija, bet iš tikrųjų užkrečia aukų prietaisus kenkėjiška reklamos programa „MobiDash“, rašoma pranešime spaudai.

Kai vartotojas iš neoficialių šaltinių parsisiunčia ir įdiegia šią programėlę, ji imituoja gedimą ir vėliau yra pašalinama. Po to kenkėjiškas modulis diskretiškai atsispindi vartotojo prietaise, rodydamas reklaminius skelbimus.

Remiantis „Kaspersky“ duomenimis, per pastarąsias dvi dienas apie 500 vartotojų susidūrė su šia problema, o pirmieji aptikimai pasirodė jau liepos 7 dieną. Nustatyti beveik 800 skirtingų modulio pakeitimų.

„Žmonės, atsakingi už „MobiDash“, dažnai slepia savo reklaminių programų modulį populiariose programose ir paslaugose. O tai reiškia, kad gali sustiprėti netikros „FaceApp“ versijos veikla, ypač, jei kalbame apie šimtus atvejų vos per keletą dienų. Mes raginame vartotojus neatsisiųsti programų iš neoficialių šaltinių ir savo prietaisuose įdiegti patikimus saugumo sprendimus, kurie padės išvengta bet kokių pažeidimų“, – sako „Kaspersky“ saugumo tyrėjas Igor Golovin.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!