Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68901/pluribus-naujasis-facebook-dirbtinis-intelektas-zaidziantis-pokeri/spausdinti/

„Pluribus“: naujasis „Facebook“ dirbtinis intelektas, žaidžiantis pokerį

Publikuota: 2019-07-15 09:44
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Facebook“ dirbtinio intelekto komanda sukūrė, kaip jie patys vadina, „antžmogišką“ pokerio čempioną: botą galintį aplošti net ir geriausius šio žaidimo profesionalus, praneša portalas BBC.

„Pluribus“: naujasis „Facebook“ dirbtinis intelektas, žaidžiantis pokerį

Pasak kūrėjų, ši naujoji programa yra naujas postūmis vystant dirbtinio intelekto technologiją, nes ji yra pirmoji gebanti laimėti žaidimą, šiuo atveju pokerį, net jei jame yra „paslėptos“ ir iš anksto nežinomos informacijos.

Kartu su sugebėjimu numatyti žaidimo eigą, „Pluribus“ turi ir kitą unikalią savybę, kuria pasižymi tik žmonės – ji geba blefuoti.

„Mes manome, kad blefavimas yra žmogiška savybė, tačiau ką pastebėjome, kad tai iš tiesų yra tiesiog matematinis elgesys. Kai botas blefuoja, jis neįžvelgia to kaip nesąžiningo elgesio ar apgavystės – tai tiesiog būdas išlošti daugiausiai pinigų.“ – BBC teigė „Facebook“ vyriausiasis tyrėjas Noamas Brownas.

Pasak autorių, ši programa nebus naudojama profesionaliame pokeryje, o pats programavimo kodas yra dalinai paslėptas nuo visuomenės – tokių priemonių imtasi, siekiant nesužlugdyti internetinio pokerio rinkos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!