Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68849/sukurta-nauja-spotify-programele-telefone-uzims-tik-10-mb-vietos/spausdinti/

Sukurta nauja „Spotify“ programėlė: telefone užims tik 10 MB vietos

Publikuota: 2019-07-10 09:19
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Muzikos paslauga „Spotify“ nuo pirmadienio pradėjo siūlyti naują savo programėlės versiją „Android“ operacinei sistemai. Programėlė, pavadinta „Spotify Lite“, yra specialiai skirta asmenims, besinaudojantiems ribotais duomenų planais ar senesniais mobiliaisiais įrenginiais, rašo „The Verge“.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

10 MB dydžio programėlė (palyginimui, pagrindinė „Spotify“ programėlė užima 100 MB) siūlys ir vieną svarbią naują funkciją: pačiam vartotojui nusistatyti duomenų sunaudojimo limitą ir gauti pranešimą, kai ši riba pasiekiama – tai yra labai svarbu asmenims, kurie negali naudotis neribotais duomenų kiekiais.

Su „Spotofy Lite“ klausytojai taip pat įgyja galimybę valdyti laikinąją dainų saugojimui skirtą atmintį ir ją ištuštinti vienu paspaudimu. Oficialiai iš „Google Play“ naująją programėlę gali atsisiųsti 36 rinkų vartotojai – daugiausiai iš Azijos, Lotynų Amerikos, Artimųjų Rytų, Afrikos. Ji veiks visuose įrenginiuose su „Android“ operacine sistema, kurios versija yra bent 4,3. Sumažintos programėlės funkcionalumas yra toks pats, kaip ir įprastinės, tačiau ji optimizuota lėtesniam interneto ryšiui ir pritaikyta asmenims su mažesniais duomenų planais.

Vienintelis šios programėlės skirtumas nuo įprastinės „Spotify“, neskaitant duomenų kontrolės galimybių, yra dizaine: naudotojų „bibliotekos“ naujojoje „Lite“ programėlėje yra pakeistos „mėgstamiausiomis dainomis“, kur galima rasti visas išsaugotas dainas ir grojaraščius. „Spotify“ atstovai tvirtina, kad naujosios programėlės paskirtis yra papildyti pagrindinę programėlę, o žmonės turėtų rinktis tai, kas labiausiai atitinka jų poreikius.

Beje, „Spotify“ yra toli gražu ne pirma didelė technologijų įmonė, siūlanti savo programėlės „Lite“ versiją. Pavyzdžiui, „Facebook“ siūlo ir „Facebook Lite“, ir „Messenger Lite“, ir „Instagram Lite“. Sumažintą programėlės versiją turi ir „Uber“. Tokios programėlės vis populiarėja ir įgyja vis didesnę svarbą, nes pažangiosios įmonės besivystančiose valstybėse, kur ryšys iki šiol yra prastesnės kokybės, o duomenų planai brangesni ir labiau ribojami, įžvelgia dideles plėtros galimybes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!