Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68836/bios-mikroschemu-dydziai-beveik-visada-zlugdo-amd-pazada-del-atgalinio-zen-2-suderinamumo/spausdinti/

BIOS mikroschemų dydžiai beveik visada žlugdo AMD pažadą dėl atgalinio „Zen 2“ suderinamumo

Publikuota: 2019-07-09 14:47
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Išleisdama pirmuosius „Ryzen“ procesorius AMD žadėjo, kad net būsimi procesoriai veiks pirmo leidimo X370 ar B350 pagrindinėse plokštėse. Panašu, kad šio pažado pagrindinių plokščių gamintojai negalės išpildyti vien dėl to, kad panaudota per maža BIOS mikroschema.

Dauguma 300 serijos AM4 pagrindinių plokščių turi 16 MB BIOS ROM, tokias pats BIOS mikroschemas turi ir kai kurios 400 serijos pagrindinės plokštės, tad neaišku kiek iš jų gaus atnaujintą BIOS su „Zen 2“ palaikymu. Visos X570 AM4 pagrindinės plokštės jau turi 32 MB BIOS mikroschemas. Įdomu, kad naujausios pagrindinės plokštės nepalaikys „Bristol Ridge“, „Summit Ridge“ ir „Raven Ridge“ procesorių.

MSI atskleidė ką daro norėdami naują AGESA ComboAM4 1.0.0.3a mikrokodą sutalpinti į 16 MB laikmeną. Pirmiausia atsisakoma senų A serijos „Athlon“ procesorių palaikymo („Bristol Ridge“). Antra, išmetamas RAID modulis, tad su nauju BIOS SATA RAID nebeveiks. Trečia, norint sutaupyti vietos apkarpytas BIOS funkcionalumas. Vietoj „Click BIOS 5“ bus pateikiama apkarpyta BIOS versija su žemos rezoliucijos naudotojo sąsaja.

Dėl tokių apkarpytų BIOS dabar rekomenduojama vengti BIOS atnaujinimo senoms AM4 pagrindinėms plokštėms jei nebus naudojamas 3 kartos „Ryzen“ procesorius, nes vietoj funkcionalaus BIOS galime gauti apkarpytą versiją.

BIOS mikroschemų dydžiai beveik visada žlugdo AMD pažadą dėl atgalinio „Zen 2“ suderinamumo
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!