Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68818/huawei-isitikine-ju-kuriama-operacine-sistema-bus-greitesne-nei-android/spausdinti/

„Huawei“ įsitikinę – jų kuriama operacinė sistema bus greitesnė nei „Android“

Publikuota: 2019-07-08 07:11
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai niekam ne paslaptis, jog Kinijos milžinė „Huawei“ kuria savo operacinę sistemą, kuri ateityje galėtų pakeisti „Android“. Labai tikėtina, jog ši sistema bus pristatyta jau rugpjūčio 9-11 dienomis, kuomet Kinijoje vyks „HDC 2019“ konferencijoje.

„Huawei“ įsitikinę – jų kuriama operacinė sistema bus greitesnė nei „Android“

Ir nors kol kas apie naująją „Hongmeng OS“ operacinę sistemą nėra žinoma labai daug, tačiau „Huawei“ kompanijos vadovas ir įkūrėjas Ren Zhengfei neseniai duodamas interviu išreiškė susirūpinimą dėl kitų platformų. Jo teigimu, „Huawei“ sukurta operacinė sistema bus greitesnė nei „Android“ ar „Apple“ sukurta „MacOS“ ir turės gerokai didesnį palaikymą.

„Huawei“ įkūrėjas tikino, jog „Hongmeng OS“ įvairius procesus galės apdoroti vos su kelių milisekundžių uždelsimu. Jis taip pat atkreipė dėmesį, jog „Android“ operacinė sistema yra naudojama tik telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose, o naujoji „Huawei“ sistema bus gerokai lankstesnė. Pastarojo teigimu, ją bus galima naudoti maršrutizatoriuose, tinklo jungtyse, kompiuteriuose, telefonuose ar duomenų centruose.

Negana ta, kaip teigia R.Zhengfei, ši operacinė sistema puikiai tiks valdyti ir įvairius išmaniuosius įrenginius namuose ar net autonominius automobilius.

Primename, jog Kinijos milžinė vis garsiau kalba apie savo kuriamą operacinę sistemą po to kai JAV Vyriausybė įtraukė „Huawei“ į juoduosius sąrašus. Ir nors pastaruoju metu situacija pagerėjo, tačiau panašu, kad kinai neketina atsisakyti savo planų pristatyti visiškai naują platformą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!