Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68815/stai-kas-nutinka-kai-ant-lovos-paliekamas-i-elektros-lizda-ikistas-plansetinis-kompiuteris/spausdinti/

Štai kas nutinka, kai ant lovos paliekamas į elektros lizdą įkištas planšetinis kompiuteris

Publikuota: 2019-07-08 10:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Be technologijų šiandien savo gyvenimo neįsivaizduotų daugelis. Jos gelbsti mums įvairiose situacijose, tačiau, kai jų naudotojai elgiasi neatsargiai, technologijos gali būti itin pavojingos. Pavyzdžiui, planšetiniai kompiuteriai. Jie leidžia atlikti begalę užduočių, yra patogūs naudoti. Bet, jei elgsitės netinkamai, galite tiesiogine prasme stipriai nudegti.

Užsiliepsnojęs ant lovos padėtas planšetinis kompiuteris (nuotr. Sttafordshire Fire and Rescue Service)
Užsiliepsnojęs ant lovos padėtas planšetinis kompiuteris
(nuotr. Sttafordshire Fire and Rescue Service)

Prieš keletą dienų Anglijos naujienų portalas „Cheshire Live“ pranešė apie atvejį, kai 11-metis berniukas pabudo dūmų pilname kambaryje. Jų atsirado ant lovos padėjus ir į elektros lizdą įkišus planšetę – ji patalynėje ir čiužinyje pradegino skylę. Laimei, niekas nenukentėjo ir didesnio gaisro išvengti pavyko.

Pasirodo, berniukas užmigo šalia ant lovos padėtos įkraunamos 4 metų senumo planšetės. Niekas nė nesusimąstė, kad vos per kelis centimetrus nuo kūno gulintis daiktas gali būti toks pavojingas.

Į įvykio vietą iškviesti Stafordšyro ugniagesiai įspėjo berniuką ir jo šeimą, kad elektrinius prietaisus, galinčius įkaisti, reikėtų laikyti ant ugniai atsparių paviršių, tokių kaip stiklas, cementas ar plytos.

Remiantis ekspertų atlikta apklausa, daugiau nei 53 proc. vaikų ir paauglių miega šalia pagalvės ar po jomis pasidėję mobiliuosius telefonus ir kitus įrenginius. Tai labai pavojinga, nes uždengti prietaisai, jei veikia, neturi kaip atvėsti ir gali tapti panašių nelaimių priežastimi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!