Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68379/apple-pristate-4500-euru-kainuojanti-monitoriu/spausdinti/

„Apple“ pristatė 4500 eurų kainuojantį monitorių

Publikuota: 2019-06-05 07:01
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ pagaliau grįžo į monitorių rinką „WWDC“ konferencijoje pristačiusi naująjį 6k raiškos „Pro Display XDR“, skirtą naudoti kartu su tuo pačiu metu pristatytu naujuoju „Mac Pro“. Tai yra pirmasis kompanijos monitorius po to, kai iš prekybos 2016 metais buvo išimtas „Thunderbolt Display.“

„Pro Display XDR“ ekranas yra padengtas specialia matine danga. „Apple“ teigimu, stiklas yra apdorotas taip, kad suteiktų matinį efektą be su juo dažnai susijusių trūkumų – pvz., blyškių spalvų. Iš naujo sukurta mėlyna matrica formuoja ir kontroliuoja šviesą, galinė ekrano dalis veikia kaip radiatorius, leidžiantis pasiekti net 1000 nitų viso ekrano šviesumą neribotą laiką.

„Apple“ pristatė 4500 eurų kainuojantį monitorių

Galinė monitoriaus dalis pasižymi tuo pačiu sūrio trintuvės dizainu, randamu ir naujajame „Mac Pro“. Ten taip pat rasine 4 „Thunderbolt 3“ jungtis.

„Apple“ ilgą laiką buvo žinoma kaip geriausių klasėje monitorių gamintoja, todėl 2016 metais palikdama rinką joje paliko neužpildytą nišą. Žinoma, tuo metu kompanija savo klientams rekomendavo pirkti „LG UltraFine“ produktus, kurie nors ir buvo geros kokybės ir turėjo „Apple“ naudojamą „Thunderbolt 3“ jungtį, paprasčiausiai negalėjo pakeisti pačios „Apple“ gaminamų monitorių ir privertė ištikimiausius klientus ilgėtis „Cinema Display“ ekranų, karaliavusių aukščiausiame tokio tipo produktų segmente nuo 1999 iki 2011 metų.

„Apple“ atstovai apie „Pro Display XDR“ kūrimą prasitarė jau 2017 metais, todėl galima tikėtis, jog per tokį ganėtinai netrumpą laikotarpį jiems pavyko sukurti išties įspūdingą produktą.

„Pro Display XDR“ vartotojams prieinamas taps šį rudenį ir kainuos 4500 arba 5500 eurų, priklausomai nuo to, ar pasirinksite įmantriąją matinę dangą (tokia kaina bus JAV, todėl neatmetame galimybės, kad europiečiams tradiciškai teks dar plačiau atsegti pinigines). Tradiciškai, bus prašoma papildomai sumokėti 900 eurų už monitoriaus stovelį ar tvirtinimo ant sienos elementus – nieko keisto, juk čia „Apple“. Netgi pristatymo metu renginyje dalyvavę žmonės buvo pritrenkti tokios kainos – išgirdę stovo kainą nustojo ploti ir žiūrėjo vienas į kitą nustebusiais veidais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!