Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/68378/ipad-pagaliau-atsisake-ios-ir-gavo-nuosava-operacine-sistema/spausdinti/

„iPad“ pagaliau atsisakė „iOS“ ir gavo nuosavą operacinę sistemą

Publikuota: 2019-06-06 07:07
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Nuo pirmojo „iPad“ pristatymo praėjus dešimčiai metų, šio produkto aparatinė įranga pasiekė stulbinamų aukštumų, bet produktui dar aukščiau pakilti neleido jo programinė įranga – „iOS.“ Kasmetinio „WWDC“ renginio metu „Apple“ anonsavo, jog jos legendinis planšetinis kompiuteris pagaliau turės nuosavą operacinę sistemą – „iPadOS.“

„iPad“ pagaliau atsisakė „iOS“ ir gavo nuosavą operacinę sistemą

Naujoji programinė įranga praktiškai nesiskiria nuo „iOS 12“, ir galbūt tai yra vienas mažiausių atnaujinimų, kurį „Apple“ yra išleidusi pastaruoju metu, bet pavadinimo pakeitimas kompanijai atveria platesnių galimybių pristatyti naujo funkcionalumo, skirto tik „iPad“ ir negalinčio egzistuoti „iPhone.“

Viskas dėl to, jog gamintojo planšetiniai kompiuteriai darosi galingesni negu kai kurie nauji „MacBook“ kompiuteriai, todėl nebėra prasmės „iPad“ prietaisams būti ribojamiems „iPhone“ galimybių.

Taigi, ką naujo pasiūlys „iPadOS“?

  • Tikėtina, jog naujasis atnaujinimas privers „Safari“ naršyklę pagal nutylėjimą rodyti visų svetainių desktop versijas (taip pat kaip ir jūsų kompiuteryje).
  • Nuo šiol galėsite pagrindiniame ekrane talpinti įvairius valdiklius, kuriuos lengvai pasieksite vienu pabraukimu. Namų ekrane taip pat bus galima sutalpinti daugiau aplikacijų ikonėlių.
  • „iPadOS“ turi iš pagrindų atnaujintą „Files“ aplikaciją, leisiančią dalytis dokumentų aplankais „iCloud drive“ paslaugoje ir svarbiausia – atsirado patogi skiltis, kuri leis lengvai persikelti failus iš „USB-C“ atmintinės.
  • Nuo šiol vienu metu galėsite atsidaryti kelis tos pačios aplikacijos langus vienu metu. Taip pat atsirado nemažai pakeitimų, palengvinsiančių darbą su keliomis užduotimis vienu metu.
  • „Apple Pencil“ vėlinimas sutrumpėjo nuo 20ms iki 9ms – nuo šiol rašomas tekstas ar piešiama linija praktiškai nebeatsiliks nuo pieštuko galiuko ir viskas dar labiau primins rašymą ant popieriaus. „Apple“ kūrėjams netgi duoda prieiga prie „PencilKit“ aplikacijos programavimo sąsajos (API) tam, kad jie sukurtų daugiau ir geriau „Apple Pencil“ išnaudojančių trečiųjų šalių aplikacijų.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!